Versenyeztek a polgárőrök

2022.09.18. 09:04

Véget ért a XVII. Országos Közlekedésbiztonsági Polgárőr Verseny.

Az ORFK-OBB 2020-ban kérte fel először a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottságot, hogy az Országos Közlekedésbiztonsági Polgárőr Versenyt megszervezze. Azonban két éve a verseny a járványhelyzet miatt elmaradt. 2021-ben ismét a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottságé volt a feladat, hogy az országos döntőt lebonyolítsa. A verseny igazán színvonalas és izgalmas lett, nem csoda, hiszen a a Hungaroringen tartották. Akkor az Országos Polgárőrszövetség képviselője jelezte, hogy a következő 15 évben a szervezési jog pest megyéé lesz.

Így 2022-ben is ők szervezték meg a versenyt, színhelyként a Hungaroring Groupama Vezetéstechnikai Pályát választották. Az országos döntőn a 19 megyei polgárőrszövetség és a fővárosi polgárőrszövetség által delegált 2 fős csapatok mérték össze a tudásukat. Elméleti KRESZ tesztet töltöttek ki, számot adtak polgárőrismereteikről, majd vezetéstechnikai tudásukat mutathatták meg a speciális pályákon, továbbá helyt kellett állniuk egy intézkedéstaktikai ismereteket igénylő gyakorlati versenyfeladatban is.

A versenyen egyéni első három, a csapat első három helyezettek kaptak díjakat, valamint a legjobb elméleti feladatmegoldó  – Saja Lőrinc István – vehetett át elismerést.

2209 Opsz
A díjazottak

Csapat kategória:

  1. Csongrád-Csanád megye csapata
  2. Fejér megye csapata
  3. Budapest csapata

Egyéni kategória:

  1. Saja Lőrincz István (Csongrád-Csanád)
  2. ifj. Marekkel Tibor (Fejér)
  3. Szűcs Lajos János (Budapest)

Obb 30ev 2

Legfrissebbek