Februári balesetek

Februárban a baleseti helyzet változó képet mutat, miképp az időjárás is, amely nagyban hat a közlekedésre. A hideg időben csökkent a halálos-, és súlyos kimenetelű balesetek száma, elsősorban az óvatosabb vezetői magatartás és az alacsonyabb haladási sebességek miatt. Történt azonban több, felelőtlenségre visszavezethető tragédia, amelyen érdemes elgondolkozni, mert elkerülhetőek lettek volna. (MTI fotók, frissítve)

Fény-animáció a rendőrség központi épületén

Az ORFK-OBB a "Köszönet" kampány zárásaként a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, XIII. kerület Teve utca) homlokzatát fényfestéssel díszíti, amely január 26-tól szombat estig minden nap látható lesz.

Balesetek januárban

Nem tettek elegen fogadalmat az Újévkor a biztonságos vezetésre, a napi rutin újraindulásával a közúti balesetek sorozata is folytatódott. (MTI fotók)

Decemberi balesetek

Alacsony számú közúti baleseti halálozással indult a hónap, de az Ünnepek közeledtével felszaladt a balesetek száma. Így sajnos most is van miből galériát összeállítani. (MTI-fotók)

Novemberi balesetek

November első felében a balesetek száma csökkent, majd ismét növekedésnek indult. Az újabb kijárási korlátozásokkal viszont az esti-éjszakai forgalom szinte nullára redukálódott, ezt érezni már a balesetek gyakoriságán is, amely ismét, mint tavasszal csökkeni kezdett. (MTI fotók)

Októberi közúti balesetek

A gyorsan váltakozó meleg és hűvös idő is összezavarja az embereket, így kevésbé koncentrálnak az adott feladataikra. Például vezetéskor a vezetésre. A korábbi sötétedéssel is számolni érdemes, ez is a változó körülmények része. Vigyazzunk egymásra az utakon is! (MTI fotók)

MotoMia évadzáró motorostalálkozó

Szeptember 19-én szombaton a KTM Centrumban gyűltek össze a motorosok, hogy még egy napfényes napon zárhassák az igazi motoros szezont. Ügyességi bemutatók, szlalompálya, vezetéstechnikai képzés, teljesítménymérés mind ott voltak a találkozó "étlapján".

Szeptemberi közúti balesetek

Összességében csökkent a halálos balesetek száma Magyarországon. Mégis még bőven történik közlekedési baleset, amelyek képeit látva érdemes elgondolkozni azon, hogy ésszel-, szabálytisztelőn közlekedve az ilyen esetek megtörténtének jóval alacsonyabb a valószínüsége. (MTI fotók)

Centenáriumi gyermekrajzverseny

A Rendőrség fennállásának centenáriuma alkalomából a tavasszal hírdettek gyermekrajzversenyt. A zsürizés és rajzválogatás megtörtént, megvannak a legjobbnak talált rajzok, amelyek a rendőri hivatásról szólnak.

Augusztusi balesetek

Sajnos a nyaralási szezonban is gyakoriak a halálos balesetek. Augusztus első hetében halálos áldozatot is követelő turistabusz-baleset is történt az M5-ös autópályán.