Májusi közúti balesetek

A jó idővel és a nyitási intézkedésekkel párhuzamosan sajnos egyre gyakoribbakká váltak a közúti balesetek! Kérjük tanusítsanak nagyobb önfegyelmet és figyelmet az utakon! Vegyék figyelembe, hogy a fertőzéstől való félelem miatt többen járnak most autóval, mint két éve! Nagyobb dugók, terheltebb utak, kevesebb parkolóhely! Mindez feszültebbé teszik a sofőröket és sajnos az indulatok jellegzetes kitörési pontja a közlekedés! De az utakon ennek rendkívül súlyos következményei lehetnek! Ne kockáztassanak! (A képgalériában az MTI fotói szerepelnek).

Áprilisi balesetek képei

Folytatódott a balesetek csökkenő tendenciája, ami azt is jelenti, hogy az átlagosnál kevesebb fotó érkezik ebben a témában. A legjobb az lenne, ha okafogyottá válna ez a galériasorozat. (MTI fotók)

Márciusi közúti balesetek

Jól indult a tavasz, de nem csak a napfény okán, hanem mert a halálos közúti balesetek száma is csökkent az elmúlt évek adataihoz képest. Jó az irány, és még jobb, ha meg tudjuk tartani. Persze azért történnek balesetek így is, különben nem állíthatnánk össze ezt a képgalériát. Ennek másik oka, hogy ismét aktívabbak a terepmunkában a fotósok (MTI fotók).

Februári balesetek

Februárban a baleseti helyzet változó képet mutat, miképp az időjárás is, amely nagyban hat a közlekedésre. A hideg időben csökkent a halálos-, és súlyos kimenetelű balesetek száma, elsősorban az óvatosabb vezetői magatartás és az alacsonyabb haladási sebességek miatt. Történt azonban több, felelőtlenségre visszavezethető tragédia, amelyen érdemes elgondolkozni, mert elkerülhetőek lettek volna. (MTI fotók, frissítve)

Fény-animáció a rendőrség központi épületén

Az ORFK-OBB a "Köszönet" kampány zárásaként a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, XIII. kerület Teve utca) homlokzatát fényfestéssel díszíti, amely január 26-tól szombat estig minden nap látható lesz.

Balesetek januárban

Nem tettek elegen fogadalmat az Újévkor a biztonságos vezetésre, a napi rutin újraindulásával a közúti balesetek sorozata is folytatódott. (MTI fotók)

Decemberi balesetek

Alacsony számú közúti baleseti halálozással indult a hónap, de az Ünnepek közeledtével felszaladt a balesetek száma. Így sajnos most is van miből galériát összeállítani. (MTI-fotók)

Novemberi balesetek

November első felében a balesetek száma csökkent, majd ismét növekedésnek indult. Az újabb kijárási korlátozásokkal viszont az esti-éjszakai forgalom szinte nullára redukálódott, ezt érezni már a balesetek gyakoriságán is, amely ismét, mint tavasszal csökkeni kezdett. (MTI fotók)

Októberi közúti balesetek

A gyorsan váltakozó meleg és hűvös idő is összezavarja az embereket, így kevésbé koncentrálnak az adott feladataikra. Például vezetéskor a vezetésre. A korábbi sötétedéssel is számolni érdemes, ez is a változó körülmények része. Vigyazzunk egymásra az utakon is! (MTI fotók)

MotoMia évadzáró motorostalálkozó

Szeptember 19-én szombaton a KTM Centrumban gyűltek össze a motorosok, hogy még egy napfényes napon zárhassák az igazi motoros szezont. Ügyességi bemutatók, szlalompálya, vezetéstechnikai képzés, teljesítménymérés mind ott voltak a találkozó "étlapján".