Novemberi balesetek

November első felében a balesetek száma csökkent, majd ismét növekedésnek indult. Az újabb kijárási korlátozásokkal viszont az esti-éjszakai forgalom szinte nullára redukálódott, ezt érezni már a balesetek gyakoriságán is, amely ismét, mint tavasszal csökkeni kezdett. (MTI fotók)

Októberi közúti balesetek

A gyorsan váltakozó meleg és hűvös idő is összezavarja az embereket, így kevésbé koncentrálnak az adott feladataikra. Például vezetéskor a vezetésre. A korábbi sötétedéssel is számolni érdemes, ez is a változó körülmények része. Vigyazzunk egymásra az utakon is! (MTI fotók)

MotoMia évadzáró motorostalálkozó

Szeptember 19-én szombaton a KTM Centrumban gyűltek össze a motorosok, hogy még egy napfényes napon zárhassák az igazi motoros szezont. Ügyességi bemutatók, szlalompálya, vezetéstechnikai képzés, teljesítménymérés mind ott voltak a találkozó "étlapján".

Szeptemberi közúti balesetek

Összességében csökkent a halálos balesetek száma Magyarországon. Mégis még bőven történik közlekedési baleset, amelyek képeit látva érdemes elgondolkozni azon, hogy ésszel-, szabálytisztelőn közlekedve az ilyen esetek megtörténtének jóval alacsonyabb a valószínüsége. (MTI fotók)

Centenáriumi gyermekrajzverseny

A Rendőrség fennállásának centenáriuma alkalomából a tavasszal hírdettek gyermekrajzversenyt. A zsürizés és rajzválogatás megtörtént, megvannak a legjobbnak talált rajzok, amelyek a rendőri hivatásról szólnak.

Augusztusi balesetek

Sajnos a nyaralási szezonban is gyakoriak a halálos balesetek. Augusztus első hetében halálos áldozatot is követelő turistabusz-baleset is történt az M5-ös autópályán.

Júliusi balesetek

Kirajzottak az autósok, motorosok, kerékpárosok, sajnos sokszor nem figyelnek, felelőtlenek, véletlenül-, vagy készakarva megszegik a szabályokat. Meg is lett az eredménye: sajnos júliusban számos súlyos-, és halálos kimenetelű baleset történt. (MTI fotógyűjtemény)

Júniusi balesetek

Óvatosabban közlekedjenek az utakon, mert a forgalom nagyon gyorsan visszazökkent a veszélyhelyzet előtti kerékvágásba! Sajnos a balesetek száma és jellege is arról tanúskodik, hogy sokan nem alkalmazkodtak a közlekedési helyzethez, illetve a közlekedési időn hoznák be az élet más területén vélt időveszteséget. Ne tegyék! (MTI fotók)

Májusi balesetek

A tavasz utolsó hónapjának kezdetére is jellemző, hogy az alacsony forgalom miatt számszerűen kevesebb baleset történt. A balesetek csökkenése azonban nem mindig állt arányban a forgalom csökkenés mértékével! A kijárási korlátozások feloldásával a balesetek előfordulása megugrott, mindenki kapkodva igyekszik behozni az elveszettnek gondolt elmúlt két hónapot! De az idővel nem lehet versenyezni, Ön se tegye! Vezessenek szabálykövetően, figyeljenek egymásra!

Áprilisi balesetek

A kijárási korlátozás hatására áprilisban jelentősen csökkent a balesetek száma. Azonban ez a csökkenés nincs arányban a forgalomcsökkenéssel! Mintha az utakon közlekedő kevesebb jármű miatt a vezetők kevésbé figyelnének, lazábban vennék a szabályokat. Ne tegyék, mert a baleset mindig ugyanúgy fáj! (MTI fotók)