Végre napfényes motoros találkozó

2022.05.01. 09:50

Április utolsó napján, végre jóidőben tarthattuk meg az évadnyitó MotoMia motoros találkozót Budapesten.

Nem először és nem is utoljára rendeztük meg, az ORFK-OBB és a KTM Centrum közösen a MotoMia motoros találkozót. A helyszín már ismert, hiszen két éve is itt tartottuk, igaz akkor ősszel és idényzáróként. Tehát a lokáció: Budapest, Vizsla utca, az M1-M7 autópálya közös bevezetőjének a tövében, a KTM Centrum. Az egész napos rendezvény tematikája szélesre tárta a kaput, így nem csak a motoros keménymag, hanem kezdők, családosok és a motorozás iránt még csak érdeklődők is találhattak maguknak érdekeset.

2204 Motomia 19 Resize

A találkozó alapvetően a biztonságos motorozásról szólt. A gyerekeket bringás-rollis kreszpálya, a felnőtteket motoros ügyességi pályák várták, valamint a regisztrálók részt vehettek motoros vezetéstechnikai képzésen is, amelyet a Rendőrség Oktatási és Kiképző Központ Nagytétényi úti objektumában tartottak a rendőrség profi oktatói. A helyszínre a résztvevőket rendőrségi kíséret vezette fel, már önmagában egy ilyen vonulás is élmény.

2204 Motomia 15 Resize

A rendezvényre kilátogató motorosok kérhettek és kaphattak technikai támogatást, térítésmentesen átvizsgálták a jelentkezők gépeit, és a csomag része volt a futóműállítás is, persze akkor, ha szükség volt rá.  A futóműoptimalizálás titkait Dávid István futóműspecialista fedte fel az érdeklődőknek. Ha a gép rendben volt, akkor az Uniqa Biztosító egészségkamionjában lehetett komplex egészségügyi felmérést kérni. Véradásra is volt lehetőség. Meg beülni a „gripen-szimulátorba” és az ütközés szimulátorba is, ha valaki állni tudja a sarat. Motoros ügyességi vetélkedőt a Safety Hungary tartott, a legjobbakat díjazták.

2204 Motomia 12 Resize

Délutánba fordulva a színpad kelt életre, és koncert zárta a rendezvényt a helyszínen. Délután hat órakor szintén rendőri felvezetéssel indult el motoros konvoj Óbudára, a Flórián térre, hogy a résztvevők mécsesgyújtással emlékezzenek meg a közúti balesetekben elhunytakról, az ott álló emlékműnél.

2204 Motomia 06 Resize

2204 Motomia 13 Resize

 

Obb 30ev

Legfrissebbek