Magazin

„Több, mint verseny” – vár a Legend Rally OnRoad futam

2020-10-14 09:20:26

Kaland, kihívás és egy felejthetetlen élmény: ezt kínálja a Legend Rally október 17-i logikai, tájékozódási személyautós futama.

Legend Rally2 Resize

Autóversenyekből sok létezik, a Legend Rally azonban több, mint egy sebességről szóló futam. Az október 17-én, Székesfehérvár környékén megrendezésre kerülő verseny egyszerre igényel autóvezetési, tájékozódási és ügyességi képességeket is. A futam a város utcáin, a megszokott forgalomban zajlik, a résztvevőknek azonban sokkal több a feladatuk, mint csupán eljutni a célig.

7 óra áll a versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy egy eldugott kincs nyomába eredjenek. A verseny kezdetén a műveleti terület GPS koordinátái felkerülnek a játékosok okostelefonjaira, és úgyszintén megkapják a feladatsort is, amely a Legend Rally által fejlesztett PILOT alkalmazásban lesz elérhető. Az alkalmazás a verseny egész nap során szükség lesz, ez továbbítja majd az információkat a szervezők felé.

Taktikábó, leleményességből és bátorságból egyaránt bizonyítani kell azoknak, akik az élmezőnyben szeretnének végezni! A résztvevőknek félrevezető és értékes információk halmazából kell kibogozni a célhoz vezető irányt és feladatokat; egyes feladatok eltérő pontértékkel bírhatnak, így összességében nem az lesz a befutó, aki a leggyorsabb sebességet diktálja. Sőt, a gyorsaság önmagában nem elvárás: a sebességhatár szabályozva van, a PILOT applikáció pedig jelzés küld a csapatnak, amennyiben a határt túllépik.

A Legend Rally csapatának célja, hogy az Onroad futam keretein belül olyan helyszínekre, rejtett városi szépségek színhelyeire kalauzolja el a játékosokat, ahová hétköznapjaik során nem feltétlenül jutnának el. Ennek ellenére a futam egy utcai személyautóval is kényelmesen teljesíthető, a csapat létszámát pedig az autóba gyárilag rögzített ülések száma határozza meg. Igen, akár egy hétszemélyes kisbusszal is bele lehet vágni a versenybe!

A cél a Velencei-tó környékén lesz, a stáb itt fogja várni a sorra érkező autósokat. A PILOT applikáció néhány pillanat alatt kiértékeli a csapat egész napi teljesítményét, az eredmények pedig egy órán belül kiderülnek, és természetesen a webes felületen is elérhetőek lesznek. A nevezés a legendrally.hu felületen zajlik, a jelentkezés díja csapatonként 18000 Forint. És, ahogy a szervezők fogalmaznak: „Ne tétovázz! Kösd el apu Ignisét, és kelj versenyre sok száz olyan emberrel, mint te vagy!”