Magazin

Több, mint játék

2021.02.20. 17:44

Egyetemisták versenyeztek önvezető modellautókkal, amelyek feladata, hogy ügyességi és gyorsasági feladatokat teljesítenek külső irányítás és emberi beavatkozás nélkül.

Robotautók Versenye Budapesten

A RobonAUT a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának (BME VIK) több, mint egy évtizedes múltra visszatekintő, évenként megrendezett robotversenye. Résztvevői a BME VIK mesterképzéses hallgatói, akik egy féléven keresztül építik robotjaikat a végső megmérettetésre. A 12. RobonAUT verseny nyilvános döntőjét ma tartották, a járványhelyzet miatt nézőket nem tudtak fogadni a helyszínen.

A versenyen hősiesen küzdött a 9 döntőbe jutott csapat: 6 junior és 3 senior csapat állt rajthoz, közülük 3 csapat állhatott fel a képzeletbeli dobogóra:

Junior 1. helyezett: Fuxoskondenzátor (Babud Lia Erika, Bakos Bálint, Karz Gergely Jakab)

Junior 2. helyezett: Mad Watts (Gulyás Márton Bálint, Pádár Gergely, Marosi Dániel)

Junior 3. helyezett: CoronAUT (Hajdú Máté Miklós, Lefebvre Viktor, Pápa Dániel)

Robonaut2021 Gyoztes Csapatok Resize
Robonaut2021 győztes csapatok

Az összesített 1. helyezést szintén a Fuxoskondenzátor szerezte meg, megelőzve a senior csapatokat is! Gratulálunk a győzteseknek, és külön gratulálunk az Unemployed & Single senior csapatnak is (Veszelovszki Soma, Sebők Bence, Nagy Bálint), akik új abszolút köridőrekordot állítottak fel a gyorsasági futamon!