Szellőztet és fertőtlenít indulás előtt a Ford tanulmányautója

2021.09.07. 12:20

Már csak kávét kéne főznie, hogy teljes legyen a repertoár, bár egy autótól ezt nem várjuk el. A fertőzésektől való félelem új igényeket támaszt..

A müncheni autószalon egyik Ford újdonsága a Mindfulness tanulmányautó. A kocsi lényege, hogy javítsa a vezető-, és az utasok közérzetét. A kocsiba illesztett megoldások fokozni képesek a vezető figyelmét és mérséklik az őt érő zavaró hatásokat. A Ford Kuga SUV alapjaira épített Mindfulness tanulmányautó képes egy „öntakarításra“, amely a távirányítós kulccsal vagy egy telefonos alkalmazással aktiválható; ilyenkor a rendszer tiszta, friss levegővel öblíti át az utasteret a klímaberendezés segítségével, még mielőtt beülnének az autóba. A levegő szűrt, hogy port, szagok, szmog, allergén anyag és baktériumméretű részecskék ne jussanak az utastérbe. Az UV-C fénykibocsátó diódák elpusztítják a vírusokat és kórokozókat az okostelefonok, a kijelzők és az utastér felületein, hogy higiénikusabbak legyenek.

Így igyekeznek kezelni a fertőzéstől való félelmet. Az általános ideges állapot elmulasztásáraa szolgál a hangulatvilágítás valamint, hogy a vezetőülés képes stimulálni a légzést és a szívverést, és ezekről visszajelzést is ad a műszerfali kijelzőn. Így az ülésbe épített eszközökkel, illetve a hangulatfények megfelelő megválasztásával lassítható a pulzus. Érdekes megoldás, hogy az adaptív klímavezérlés hűvös levegőt fúj az utastérbe, ha a vezérlés vészfékezést vagy egy vészhelyzeti kikerülő manővert érzékel.

 

Ford Mindfulness Car Concept Shows Why The Best Place To Steer C
Fertőtlenítés UV-fénnyel

Legfrissebbek