Rendőrautóvá maszkírozott Supra GR

2022.10.09. 08:44

Thomas Hunt, a több mint 2,1 millió követővel rendelkező „TJ Hunt” Youtube-csatorna gazdája az autótuning rajongók között ismert sportkocsijának rendőrautó külsőt kölcsönzött.

Ha civilként valaki rendőrnek adja ki magát, nagy bajba kerülhet, függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján teszi ezt. Az Egyesült Államokban azonban nagy a szabadság, államtól függően ugyanis engedélyezett, hogy szórakoztató célból valaki rendőrautó-másolatot készítsen. A Kaliforniában élő Thomas Hunt is kihasználta ezt a lehetőséget, amikor úgy döntött, hogy a „StreetHunter” Toyota Supra GR kocsiját egy olyan álrendőrautóvá alakítja, amelyet az ikonikus Need for Speed Hot Pursuit inspirált (ebben a 2010-es videójátékban sokféle szupersportautó szerepel járőrautóként, hogy egyenlő esélye legyen a rendőröknek elkapni a gyorshajtókat. A játékos pedig dönthet, hogy a törvény melyik oldalára áll).

Az eredetileg fekete színű, „StreetHunterre” keresztelt sportautó már nem újdonság az amerikai tuningszcénában, a Streetfighter LA műhellyel közösen épített, szélesített karosszériás Toyota Supra GR eredetileg a 2019-es SEMA tuningshow-ra (Las Vegas) készült, ahol annak idején nagy feltűnést keltett. Az Egyesült Államok törvényei a rendőrautó-másolat elkészítéséhez elvárja több szabály betartását. Például tilos a „rendőrség” szót az autóra írni, ezenkívül az ajtókra kerülő jelvények nem lehetnek valósághűek, ami azt jelenti, hogy kicsit hasonlíthatnak az igazikra, de nem lehetnek pontosan olyanok. Ezen felül a fényhidat ugyan fel lehet szerelni, de a közúton nem lehet úgy közlekedni velük, hogy be legyenek kötve, mert közterületen tilos használni őket.

TJ elmondása szerint örömét lelte az átmaszkírozásban, mivel egy gyermekkori álmát valósította meg. Az átalakítás egyszerű volt, csak két részt fogalt magában: először be kellett szerezni a fényhidat, másodszor pedig ki kellett alakítani megfelelő külső megjelenést. „Az első dolgom az volt, hogy neten megkerestem a lehető legdrágább rendőrautó-villogókat. A második dolog, amit rendeltem, a sziréna-hangosbeszélő rendszer volt, ilyenek ugyanis minden rendőrnek vannak az autójában” – árulja el TJ a videóban. A vlogger az átalakítás közben nem tette tönkre a világhírű Supra GR-t. Minden módosítás, beleértve a vezetékeket is, gyorsan visszaépíthető, többek között ezért nem fúrták ki a tetőt a fényhíd vezetékeinek, hanem vízvető mellett, a csomagtérfedélnél vezették be az utastérbe. És ezért nem csavarokkal, hanem tapadókorongokkal rögzítették a fényhidat. Mivel a „StreetHunter” eleve fekete volt, az amerikai rendőrautó-külső kialakítása könnyen ment, csak a tetőt és az ajtókat kellett fehér fóliával bevonni, utóbbira még „California Hotboi”-feliratos sheriff csillagokat is felragasztották. A szénszálas hátsó szárnyra „Boost Patrol” felirat, a kiszélesített sárvédőkre „To Protect and Swerve” (farolunk és védünk) matrica került.

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek