Magazin

Lélegeztető gépeket gyárt a SEAT

2020-04-08 05:33:41

A SEAT martorelli üzemeiben megkezdi a lélegeztető gépek gyártását, így biztosítva az üzem további működését és hozzájárulva a COVID-19 járvány okozta megbetegedések hatékonyabb kezeléséhez.

Seat Lelegeztetogep Gyartas Resize

A SEAT által gyártásba vett lélegeztető gépeket a Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynöksége vizsgálta klinikai szinten, majd engedélyezte a készülékek napi termelését. A gyártás a hatóságokkal egyeztetve történik, a termelés intenzitását hozzáigazítják  az igényekhez, hogy elkerüljék a felesleges készlethalmozást. A vállalat szerint megoldható, hogy napi 300 lélegeztető gép hagyja el az autógyárat: a készülékek a SEAT Leon gyártósorán készülnek.

Az OxyGEN elnevezésű lélegeztető készülék a Protofy.xyz cég által gyártásra bocsátott ingyenes tervdokumentáció alapján készül. A tervezés Dr. Manel Puig Domingo (Germans Trias y Pujol Kutató  Intézet), Dr. Oriol Estrada (Hospital Germans Trias i Pujol) és Dr. Josep María Nicolás (Hospital Clínic) orvosok koordinálása mellett folyt. A terveket két hét alatt véglegesítették. Érdekesség, hogy a lélegeztető gépbe átalakított ablaktörlő motort építenek be. Minden eszközben több mint 80 elektronikus és mechanikus alkatrész van, és a gép alapos minőségellenőrzésen megy át, és ultraibolya fénnyel sterilizálják.