Közutas rodeó!

2022.08.19. 09:19

Az összes kellékkel felszerelt teherautóval akadálypályán versenyeznek a közutasok, a magyar három legjobb már megvan, készülnek a V4 versenyre. (videóval)

A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

2208 Kozutas Rodeo 2

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. versenyzői előselejtezőkön vettek részt mind a 19 megyében. A megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője augusztus 5-én, a szigetszentmiklósi mérnökségen mérte össze a tudását. Itt a legjobb, tehát a Közutas Rodeó Bajnokság lső helyezettje a pápai Pintér Gergő lett, a második a salgótarjáni Pál Tibor, míg a harmadik az egri Liptay Ádám. Így ők képviselik Magyarországot a visegrádi négyek nemzetközi döntőjén szeptember 13-én, a Hungaroringen. A legutóbbi két nemzetközi versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is magyar közutas hozta el, így ismét lesz kikért és miért szurkolni.

 

Obb 30ev 2
Obb 30ev 2

Legfrissebbek