Magazin

Isten veletek régi nagyvasak!

2020-08-26 07:19:34

A hetvenes, nyolcvanas évekből származó, mára kiöregedett, vagy használhatatlan haditechnikai eszközöket szállítanak el az aktív alakultak bázisairól.

Elszállítják A Már Használhatatlan Technikai Eszközöket A

A Magyar Honvédségnél megindult eszközbeszerzés mellékhatása, hogy helyet kell csinálni az új technikának. Így a régi, elavult, vagy nem működő eszközöket az alakulatoktól elszállítják és raktárbázison raktározzák. Az egész évben folyó munka augusztusban sem szünetelt. 24-én, hétfőn folytatódott az üzemképtelen, leselejtezett technikai eszközök elszállítása a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis területéről. Augusztus elején már megindult a bázisról a feleslegessé vált technika elszállítása, most került sor a második ütemre.

Első körben 61 járművet (teher- és személygépjárművek – Ural, Gaz, Uaz, pótkocsik, autódaru) a vasúti iparvágányokhoz vontattak, majd vasúti szállítással az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői telephelyére kerültek. A hétfői tétel, amely 51 eszközt számlált ugyanoda került. Többek között Csepel, MAN, Rába, Ural, ZIL járműveket szállítottak el.

Elszállítják A Már Használhatatlan Technikai Eszközöket A
Rendszerből kivont katonai járművek vagonírozása

A tápiószecsői telephely nem minden járműnek végállomás, az MH Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség döntése értelmében a jobb állapotúak értékesítik, illetve központi készleten tartják. A rossz állapotú eszközök szerepe lehet, hogy a Magyar Honvédség lőterein céltárgyként hasznosítják őket lövészeteken.