Elektromos Skoda kíséri a bringásokat

2021.05.10. 08:23

Május 12-én rajtol a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny idei futama. Elektromos autóval kíséri a mezőnyt a Skoda.

A Tour de Hongrie története 1925-ig nyúlik vissza, de cseppet sem veszített patinájából azóta sem. Ahogy 2015 óta mindig, a Skoda idén is kiemelt támogatója a versenynek. Tavaly a  körversenyt Valter Attila személyében újra magyar versenyző nyerte, az idei verseny több szempontból is tartogat újdonságokat a kerékpárrajongók számára. Az egyik nagy különlegesség, hogy négy év után visszatér a látványos befutó fővárosunkba, a Hősök terére. A verseny egyik támogatója idén is a Skoda lesz, a Tour de Hongrie-n a zöld trikó szponzoraként találkozhatunk velük, amit a pontverseny élén álló versenyző viselhet majd. A mezt a szakaszok közben kijelölt gyorsasági részhajrákon, illetve a befutóknál gyűjtött pontokkal lehet majd megszerezni.

Nagyjából ahány indulója van egy versenynek, annyi gépjármű is kíséri a mezőnyt. Sokan talán túlzásnak tarthatják ezt a mennyiséget, de a gyakorlat bizonyította, hogy szükség van ekkora autóparkra a háttértámogatáshoz. Több csapat Skodákat használ csapatautóként, gyakran feltűnik a színen egy-egy Octavia, Superb, vagy Kodiaq a mezőnyben. Az igazi meglepetés, hogy idén egy Skoda Enyaq iV lesz a versenyigazgatói autó. Ez a tisztán elektromos SUV tavaly debütált a Tour de France-on nagy sikerrel. A Tour de Hongrie a magyarok számára igazi kerékpáros ünnep. Szurkoljunk együtt május 12-16. között minden nap, hogy érezzék a magyar szurkolók lelkesedését!

Legfrissebbek