Autó helyett esetleg tömegközlekedés?

2019.09.17. 12:43

Csehországba vezeti be a Skoda az aznapi közlekedési igényhez a legmegfelelőbb közlekedési módot felajánló és az utazást leszervező díjmentes Citymove App-ot, amely kiszámítja a legelőnyösebb útvonalat, ha kell lefoglal közlekedési eszközöket vagy segíti a prágai a parkolóhelykeresést.

Zsúfolt utcákra és tömött parkolóházakra kell számítania annak, aki ma a cseh fővárosban, Prágában él, vagy intézi ügyeit. A Skoda DigiLab fejlesztette a problémára válaszul a Citymove App alkalmazást, amely dönteni is segít, hogy aznap érdemesebb-e otthon hagyni az autót. Az alkalmazás használatával az autóbusz, a villamos, a metró, a kerékpárkölcsönzés, a taxi és a ride-hailing egyfajta mobilitási együttessé állhat össze. A felhasználók az app segítségével választhatják ki, foglalhatják le és fizethetik ki a közlekedési eszközöket, így állítva össze a legelőnyösebb útvonalat.

Az alkalmazás kezdetben a Prágai Közlekedési Egyesület (DPP) metróra, autóbuszra, villamosra és kompra szóló ajánlatait, illetve a Freebike elektromoskerékpár-megosztó és a Liftago ride-hailing szolgáltatását kombinálja. De a fejlesztő DigiLab olyan további szolgáltatások integrációján is dolgozik, mint a parkolóhely-ajánlás, amellyel az autósok kereshetnek parkolóhelyeket, illetve parkolási zónákat, a díjakat pedig mobiltelefonjukon keresztül hitelkártyájukkal rendezhetik.

Az Android és iOS operációs rendszerekre történő díjmentes letöltést követően egy felhasználói fiók szükséges az összes szolgáltatás igénybevételéhez. Az elektromos kerékpárok közvetlenül a megadott hitelkártyával, a taxik pedig az autóban fizethetők, míg a helyi közlekedés SMS-jegyei a telefonszámlán számolhatók el.

Legfrissebbek