Magazin

A hétvégén Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

2020-10-08 11:32:16

Visszatér Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása, hogy veterán autóival és parádés programpalettájával nyűgözze le a látogatókat a 15., jubileumi rendezvényen!

Oldtimershow

Október 9-11 között várja az érdeklődőket az Oldtimer Show és Kolbászvásár a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az immár tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő, jubileumi rendezvény nemcsak a veterán autók rajongóinak páratlan élmény, de a család valamennyi tagjának kiváló szórakozás a hétvégére. A vírus ugyan nem kedvezett a szervezőknek, a szokásos tavaszi dátumot elsőre nyárira módosították, majd lett belőle október.

Motorok, autók, kerékpárok, buszok, katonai járművek – a kiállításon közel 500 darab oldtimer tekinthető meg, amelyek között számos exkluzív, külföldi darab is szerepel. Sőt, akad néhány igazi csemege a kiállított darabok között, ilyen például a 104 éves Woods, ami a világ első, sorozatgyártott hibrid autója. A jármű Csehországból érkezik, a tervek szerint pedig működés közben is megcsodálhatják majd az érdeklődők. Az „antik” besorolású oldtimerek az Orient és a West mozdony-körfűtőházban kapnak helyet, de a szocialista korszak darabjai sem hiányozhatnak a programból, ezek a West mozdony-fűtőházban lesznek megtekinthetők. Az idei évben a kerékpárok szerelmeseinek is kedveztek a szervezők, ugyanis a Keleti-Pályaudvar makettje előtt egy rendkívüli oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. A fiatal generáció is találhat kedvére való szórakozást, a Víztorony Parkban ugyanis „retro tuning” autók, Formula versenyautók várják őket.

Az ajándékok idén sem maradnak el: az Oldtimer Show emlékmatrica mellett a Víztoronyparkban a HELL, az Orient bejáratnál pedig a Somersby kedveskedik frissítő italokkal a felnőtt látogatóknak. Természetesen nyerni is lehet, a „Retro Öltözködési Stílus Verseny” győztesei mindhárom napon értékes ajándékokkal térhetnek haza, az idei évi nyeremény egy sofőrkesztyű és egy üveg Sápi meggybor. A versenyre nevezni az Orient csarnokban lehet, a győztesek neveit pedig mindhárom nap 17 órakor hirdetik ki.

A gyermekeket is rengeteg izgalom várja a három napos forgatagban! A rendezvény állatsimogatójában 30 féle állatot lehet etetni és simogatni, de az íjászattól kezdve, az airsoft lövészeten át a bungee gumiasztalokig számos szórakoztató program kínálkozik a legkisebbek számára. Ahogy a rendezvény neve is mutatja, hatalmas hangsúly kerül a gasztronómiára. A kétszáz féle füstölt kolbász mellett egyéb disznótoros ételek, kürtőskalács, méz és lekvárok közül is válogathatnak az oda érkezők, a parkokban pedig házias vendéglők várják a megéhezett látogatókat.

Jegyek a rendezvény helyszínén lesznek megvásárolhatók, sőt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. legújabb applikációjával érintésmentesen lehet majd belépőjegyhez jutni. A kiállítás természetesen a vírusvédelmi intézkedések teljeskörű betartása mellett, viszont létszámkorlát nélkül zajlik. A helyszínen ingyenes parkolás biztosított a látogatóknak, de a Magyar Vasúttörténeti Park busszal, villamossal, vasúttal vagy kerékpárral is megközelíthető!