Kedden szuperszabályosan közlekedjenek!

2021.09.20. 13:45

A rendőrség szeptember 21-én országos fokozott közúti ellenőrzést tart. Párhuzamosan még szerdáig folyik a vezetés közben kézben tartott telefont használó sofőrök kiszűrése is.

Még javában tart az egyhetes “Focus on the road” ellenőrzés sorozat, amellyel a magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által meghirdetett európai szintű ellenőrzéshez csatlakozott. Azonban ez nem akadálya annak, hogy szeptember 21, keddre a rendőrség országos szintű fokozott közúti ellenőrzést tartson. Az ellenőrzéseken nincs kiemelt „téma”, bármely szabálytalanságot észlelve fellépnek a járőrök.

Pontosabban minden területi kapitányság a saját hatókörében tapasztaltak szerint döntheti el, hogy kiemel-e valamely szabálytalanságot, olyat, amely a legjellemzőbb, és a legnagyobb problémát jelenti a körzetében. Ez lehet az ittasság, a sebességtúllépés, vagy a biztonsági berendezések használatának (például a biztonsági öv) elmulasztása. Az ellenőrzés a ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) sorozatba illeszkedik.

Legfrissebbek