Buszsávellenőrzés “menetrend” szerint

2021.09.05. 09:29

Augusztus utolsó két napján a fővárosban ismét célzott buszsávellenőrzést tartott a rendőrség az érintett társszervekkel.

Budapesten augusztus 30-án és 31-én (hétfőn és kedden) a buszsávok szabályszerű használatát ellenőrizte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), hogy kiszűrje a szabálytalankodókat. A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 63 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 62, az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint hat emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Szabálytalan rakodás, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, illetve a megállás szabályainak megszegése miatt tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot, tilos jelzésen történő áthaladás, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig kétszer közigazgatási bírságot. Két, vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult. A BRFK, a FÖRI és a BKK a továbbiakban is tervezi a rendszeres buszsávellenőrzéseket a fővárosban.

Legfrissebbek