WC-be rejtették a hollandok a traffipaxot

2021.04.06. 06:17

A hollandok mobil-wc-be rejtett sebességmérő kamerával vadásszák le az útkarbantartások sebességkorlátozásaira fittyet hányó autósokat Utrecht közelében.

Wc Traffipax2
Mobil WC-be telepített sebességmérő

Közép-Hollandiában az Utrecht-től keletre eső Waterlinieweg országút közútkezelője fordult a rendőrséghez, a segítségüket kérvén, mivel a gyorshajtók miatt nem tudják az útkarbantartó munkatársaiknak biztosítani a megfelelően biztonságos munkakörülményeket. Az utrecht-i rendőrség kapta a feladatot a megoldásra. A rejtett sebességmérés mellett döntöttek, olyan módszerrel, amely együtt haladhat az útkarbantartókkal – mikor például az útszéli növényzetet rendezik.

Hollandia Waterlinieweg
Hollandiában a Waterlinieweg út 1942-ben épült modern autópályaként. Az új A27 autópálya megnyitása után visszaminősítették, és az utrechti körgyűrű része lett, a korábbinál jóval kisebb forgalmat bonyolítva

A szóban forgó országúton a normál esetben megengedett haladási sebesség 70 km/óra, ezt korlátozzák az útkarbantartással érintett szakaszokon 50 km/órára. A rendőrök a sebességmérő berendezést egy kis utánfutós mobil-WC-be (ott Dixi-nek hívják) telepítették. A fülke elég helyet ad a berendezésnek és a kezelőnek is. Az egység követi a letelepülő karbantartókat, és csak a tényleges karbantartás ideje alatt mér. Első bevetésének egy hete alatt 143 sebességtúllépést regisztráltak az adott útvonalon.

Legfrissebbek