Úton a robottaxik

2019.09.14. 08:25

Áramlik a tőke az autonóm közlekedésre képes járművek fejlesztésébe. Kínában és az USA-ban már tesztszerűen közlekednek a taxisofőrt nem igénylő önműködő taxik.

A kínai Pony.ai fejlesztőcég a robot-taxikat már nem csak Guangzhou tartományban teszteli, erre Kaliforniában is engedélyt kapott. Erre a Toyota is felfigyelt, és együttműködési megállapodást kötött az autonóm autók és a technológiára épülő robottaxi szolgáltatások fejlesztésére. Ez gyorsítani fogja a piacérett rendszer elterjedését.

A Pony.ai egy Kínában és a Szilícium-völgyben működő startup cég, amely a biztonságos és megbízható önvezető technológia kidolgozásával foglalkozik. A 2016 végén alapított vállalatba ez év áprilisáig megközelítőleg 300 millió dollárt ruháztak be olyan befektetők, mint például a Sequoia Capital China, az IDG Capital, a Legend Capital, a Morningside Venture Capital, a ClearVue Partners és az Eight Roads (a Fidelity Investments üzletága). Így jelenleg ez a cég számít a legértékesebb önvezetéssel foglalkozó startupnak Kínában.

A Pony.ai az önvezető mobilitási megoldások kidolgozása révén forradalmasítaná a fuvarozási ágazatot. A cég 2018 vége óta teszteli a robottaxi-szolgáltatás PonyPilot nevű kísérleti változatát Guangzhouban. Ezzel a Pony.ai lett az első robottaxi-szolgáltatást működtető, illetve a fogyasztók számára önvezető fuvarokat kínáló vállalat Kínában.

2019 júniusában a cég Kaliforniában is megkapta a robottaxi-szolgáltatás végzésére feljogosító engedélyt, így megjelent a mobilitási szolgáltatások globális piacán. Szerintük az önvezető technológia a jobb fuvarozási rendszer kiépítésének kulcsa. Hasonlóan gondolkozik a világ egyik vezető autógyártója, a Toyota is, amely nagy fejlődési potenciált lát az önvezető eszközökben. Főkép, ha azt a vállalat fejlett alternatív hajtásrendszerű járműveivel társítják.

Robottaxi 1
Önvezető Lexus a Pony.ai rendszerével: a toronyból lát ki

A Pony.ai számára a Toyotával való együttműködés a sikeres fejlesztés után a nagy japán konszern piacaira való kijutást jelenti, amelyben ott szerepel Európa, és azon belül Magyarország is. A technológiai tesztidőszakra 2-4 éves időtartamot jósolnak, így várhatóan a jövő évtized elején jelenhetnek meg a városokban az élesben üzemeltetett robottaxik.

Legfrissebbek