Magazin

11,2 millió forintos bírság ittas vezetésért

2020-07-11 08:05:35

A vagyonhoz szabott egyéni bírságolás példája, ahogy az angol labdarúgó élvonalhoz tartozó Oli McBurnie-t megbírságolták ittas vezetésért.

Oli Audi

A BBC értesülése szerint Oli McBurnie, a 24 éves, skót válogatott csatárt tavaly októberben érték ittas vezetésen. McBurnie alkoholszintje másfélszerese volt a megengedett értéknek. A focista a leedsi bíróságon elismerte a vétséget, és tudomásul vette az ítéletet, amely szerint a jogosítványát 16 hónapra bevonták, de azt egy évre csökkentheti, ha részt vesz egy rehabilitációs tanfolyamon. Pénzbírságot is kapott, a Sheffield United labdarúgócsapatának játékosának 28 500 fontos (11,2 milliós forintos) bírságot kell befizetnie.

Oli Resize
Oli McBurnie anyagi helyzetét nem rázza meg a büntetés befizetése, nagyobb gond, hogy nem vezethet

A törvények szerint McBurnie 20 ezer fontos heti bérének másfélszeresét lett volna köteles fizetni bírságként az ittas vezetésért, de mivel felvállalta a tettét, amelyet őszintén megbánt, a bíró öt százalékkal csökkentette az összeget.

A büntetőeljárás 621 fontos költségét, valamint a 181 fontos illetéket is meg kell fizetnie. A Premier League tabelláján hetedik helyen álló Sheffield Unitedben a labdarúgó 32 mérkőzésen ötször volt eredményes.