Hírek

Vigyázzunk a bringásokra!

2020-08-13 16:52:44

A kerékpárosok biztonságos közlekedését kívánja segíteni az új táblakampány, amely a kerülési távolság megtartására hívja fel a figyelmet. Sokan ültek kerékpárra, sokan közülük gyakorlatlanok, elkél az autósok figyelme és segtsége!

Bringatablak

A kerékpáros közlekedés, sportolás, aktív kikapcsolódás egyre nagyobb teret nyer, egyre több kerékpárossal lehet találkozni a közútjainkon, akár városban, akár az országúton. Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, mint a kerékpárosok biztonsága iránt elkötelezett szervezetek közös kampányba kezdenek a kerékpárosok biztonsága érdekében. A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a biztonságos, másfél méteres előzési oldaltávolság betartására – ennek érdekében az említett szervezetek figyelemfelkeltő táblák kihelyezését kezdeményezik országszerte olyan útszakaszok mentén, ahol sokan kerékpároznak. Az első figyelemfelkeltő táblát az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie első szakaszának útvonalán, a Dobogókőre vezető országúton, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál helyezték el, de a táblát újabbak követik majd szerte az országban.
Az ünnepélyes eseményen részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. Az autósok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésének fontosságára sajnos két baleset is felhívta a figyelmet a napokban, a néhány napja a világ legjobbjai között értékes eredményt elérő Fetter Erik, és a tavaly ugyancsak Tour de Hongrie résztvevő Szatmáry András is edzés közben szenvedett közúti balesetet, mindketten kórházba kerültek.
A Tour de Hongrie a korábbi években is zászlajára tűzte a biztonságos közlekedés ügyét, két esztendeje az összetett győztes Manuel Belletti sárga mezén viselte a másfél méteres oldaltávolság betartására buzdító logót, 2019-ben és 2020-ban pedig a „Biztonsággal, szabadon!” kampány keretében hívják fel erre a figyelmet a Magyar Körverseny szervezői.

Bringatabla