Vigyáztak rá fentről!

2021.10.26. 12:01

A tilos jelzés ellenére a vágányokra hajtott öngyilkossági szándékkal egy autós. A vonat szétvágta a kocsit, a sofőr a csodával határos módon karcolásokkal megúszta. Viszont vádat emelnek ellene.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nő ellen, aki 2020. őszén öngyilkossági szándékkal hajtott egy vasúti átjáróba. A vádirat szerint a terhelt 2020. novemberében egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával. Zaklatott volt, magánéleti gondok gyötörték, ezért a vasúti átjáróhoz érve, annak piros jelzése ellenére öngyilkossági szándékkal, szándékosan a sínekre hajtott.

A vasúti pályán ekkor érkezett az átjáróhoz Hegyeshalom irányából Budapest felé a gyorsvonat, amely a sínen lévő személyautónak ütközött, azt ketté szakította és a sínről lelökte. A terhelt a balesetben csodával határos módon nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a vonaton sem történt személyi sérülés, azonban a mozdonyban több mint 3.700.000 forint kár keletkezett.

A nő ellen közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság. A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ongyilkos Suzuki Gyor 1
A szétroncsolódott Suzuki Swift

Legfrissebbek