Véget ért a Biztonság Hete

2022.09.25. 20:13

A szombati záró-rendezvénnyel lezárult a Biztonság Hete országos programsorozat, amelyet figyelemfelhívó céllal a baleset-megelőzés jegyében szerveztek.

A szeptember 19-24. között, hétfőtől szombatig szervezett rendezvénysorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége hozta tető alá. Az ORFK-OBB és a MABISZ először 2017-ben szervezte meg Biztonság Hete rendezvényt, amely elsősorban a legfiatalabb generációt célozza. A tematikus hét apropóját az adta, hogy szeptember 20. 1954. óta a gyermekek világnapja, és 1993. óta biztosítási világnap is. 2018-ban, a Családok Évében a rendezvénysorozat szeptember 17–22. között országos rendezvénnyé bővült, naponta helyszínt váltva, egy-egy napon több megyei helyszínről is jelentkezve. A programsorozat helyszíneinek, programjainak a megyék és a főváros adtak otthont.

A rendezvény sorozat a Driving Camp közlekedésbiztonsági pályán megtartott, „5 tengelyen-biztos kézzel!” döntőjével ért véget. A kamionosoknak szóló versenyen a tehergépkocsi-vezetők a technikai és elméleti felkészültségük mellett az ügyességüket is bizonyították. A versenyzőknek egy 20 GKI-vizsgakérdésből álló teszttel is meg kellett mérkőzniük, amelyet online formában az elődöntő helyszínén 20 perc alatt kellett megválaszolniuk. A döntőbe 10 versenyző jutott be, ők mérkőztek meg szombaton Zsámbék mellett.

2209 Driving Camp 2
KRESZ-pálya  gyerekeknek

Különleges is volt a verseny, mert jubilált, hiszen pont tíz éve szervezte meg először a NiT Hungary az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen a kamionos versenyét. A megmérettetés pedig idéntől a nemzetközi DAF Driver Challenge magyar előselejtezője is egyben. Ugyanis a 2022-es legjobb magyar kamionsofőr kvalifikálja magát az európai verseny 2023-as döntőjébe Luxemburgba.

A futam középpontjában a közlekedésbiztonság és a vezetéstechnika álltak. De a család is kiemelt fontossággal bírt szombaton, mert a helyszínen kresz-pályával, arcfestéssel és még több programmal várták a szervezők a gyerekeket is. Miközben a gyerekek játszottak, a felnőttek óriás kivetítőn nézhették a verseny állását. A szombati nap záróakkordja az eredményhírdetés volt, amelyen az első díjat Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője adta át.

2209 Driving Camp 1
A győztes!

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek