Változott a belépés Szlovéniába

2021.07.14. 13:01

Szlovénia módosítja a határátlépési protokollt, érdemes ezt figyelembe venni az odautazóknak és a fuvarosoknak is.

A NIT Hungary információi szerint a Szlovénia Infrastrukturális Minisztériumának tájékoztatása alapján 2021. július 15-től a Szlovéniába történő belépés során megszűnnek a nemzetközi közúti közlekedésben dolgozó, célforgalomban közlekedő vagy tranzitáló gépkocsivezetőkre is vonatkozó járványügyi szabályok. (Eddig „zöld zónából”, így Magyarországról vagy Olaszországból 2021. június 26. óta korlátozás nélkül be lehetett utazni Szlovéniába.)

A fenti időponttól bárki, aki Szlovéniába érkezik, köteles 72 óránál nem régebben elvégzett PCR teszt, 48 órán belül elvégzett antigén-teszt, vagy egyéb dokumentum (COVID-19 elleni védőoltásról szóló igazolás, EU-s digitális, vagy papír alapú, QR-kóddal ellátott védettségi igazolás) bemutatásával igazolni, hogy nem fertőzött, átoltásra került, vagy a megelőző 6 hónapon belül átesett Covid-19 megbetegedésen. Az igazolás hiányában belépő emberekre 10 napos karantén-kötelezettség érvényes, a Szlovéniában garantált karantén-eltöltési helyszínnel nem rendelkezők beléptetése nem engedélyezett.

A szlovén szakminisztérium tájékoztatása szerint a közlekedési tárca arra törekszik, hogy a munkájukat végző gépkocsivezetőkre bizonyos mentességeket biztosítson a szabályozás, de jelen pillanatban a hivatkozás alatt is olvasható, július 15-étől érvényes és legkorábban július 23-áig alkalmazandó rendelet hatályos. A szlovén határokon az ellenőrzések miatt torlódásokra kell számítani!

Legfrissebbek