Ütközött, majd szó nélkül elhajtott

2021.10.15. 07:52

Elég látványosan nem sikerült a kikerülés, a türelmetlen sofőr mégis továbbment, miután lezúzta a saját-, és egy másik autót is.

A Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kaposvári Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a 71 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában balesetet okozott Kaposváron, majd megállás nélkül távozott a helyszínről. A vádlott az esti órákban egy külvárosi utcában közlekedett autójával, ahol ebben az időpontban az úttest jobb szélére húzódva várakozott az a gépjármű is, amelynek nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni.

Ezt észlelve a vádlott ugyan megpróbálta kikerülni a sértett autóját, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és – miközben a sértett előle a saját autójának tetőlemezébe kapaszkodva, annak küszöbére ugrott fel – a várakozó gépjármű ajtajának ütközött. A vétkes sofőr ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A szemtanúktól kapott információk alapján azonban kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel – pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. (A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Kaposvar Ajto2 Resize

Legfrissebbek