Új hajó és új egyenruha a dunai vízirendészeknek

2021.07.24. 09:48

Korszerüsítik a Dunán szolgáló vizirendészek felszerelését, új, nagyteljesítményű hajó állt szolgálatba, valamint célszerüsítették az egyenruhát.

A hajó átadásának sajtótájékoztatóján Prohászka Richárd r.alezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője bemutatta az új hajót, amely 8,5 méter hosszú, félmerev gumitestű. A motorja 250 lóerős, 400 literes az üzemanyagtartálya, 70-80 km/óra sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

A dunai vizirendészet kollégái új öltözéket is kapnak, amely gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, így ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

Legfrissebbek