Túlbecsülte magát

2022.01.07. 14:36

Túl gyorsan hajtott be a kanyarba, korrigálni próbált, de nem sikerült. Így súlyos balesetet okozott, a jogsijába fog kerülni.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki a sebességkorlátozás túllépésével okozott súlyos balesetet. A vádirat szerint a férfi 2020. december 30-án a személygépkocsiját Esztergom lakott területén kívül, a 1117-es számú úton vezette. Az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség a 70 km/óra.

A sofőr a menetiránya szerinti jobb irányú kanyarívben a megengedett sebességhatárt túllépve 95-100 km/óra közötti sebességgel haladt, amely miatt a jármű stabilitását vesztette. A sofőr bal irányba történő kormányzással kísérelt meg korrigálni, azonban a jármű átsodródott a bal oldali, ellentétes irányú forgalmi sávba, ahol a sértett közlekedett autóval. A sértett fékezett, és jobbra kormányzott, azonban a sodródó jármű előtt megállni nem tudott, a két gépkocsi összeütközött, a vétlen jármű az út melletti füves területre sodródott.

2201 Suzuki Okozott Balesetet 3
A balesetben vétlen autó

A balesetben a vétlen sofőr 5 hét alatt gyógyuló kéztörést szenvedett el. A balesetet okozó férfi a személygépkocsija jobb első ülésén utast szállított, aki 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

2201 Suzuki Okozott Balesetet 2

Legfrissebbek