Hírek

Többfelé járnak katonai konvojok

2021.06.10. 15:45

A katonai konvojok haladása a megszokott rutintól eltérő viselkedést kíván meg a civil autósoktól. A menetoszlopba tilos besorolni, bármilyen lassú, türelemmel kell haladni.

Katonai Gyakorlat

Katonai járművek közlekedése miatt lassulhat a forgalom csütörtöktől szombat estig az ország több pontján. Befejeződött ugyanis a Defender Europe 21 nemzetközi hadgyakorlatsorozat, az alakulatok a technikai eszközeikkel visszatérnek a bázisaikra. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a technikai eszközök “visszacsoportosítása” a közutakon történik, így katonai gépjárműforgalomra kell számítani június 10-én az Újmajor bázis – 8-as út – M7-es autópálya – 62-es út – M6-os autópálya – M8-as autóút – 51-es és 52-es út – M5-ös autópálya – M43-as autóút – 47-es út – Hódmezővásárhely útvonalon.

Június 11-én és 12-én a konvojok az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – Debrecen útvonalon fordulhatnak elő. Valamint az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – 4-es út – Hajdúhadház, Kossuth utca – Hajdúhadház, Bocskai tér – Hajdúhadház, Hunyadi út útvonalon.

A Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopban közlekedő járművek közé civil gépjármű nem hajthat be!