Hírek

Tetris challenge – gondold át

2019-11-25 11:41:07

Hiábavalónak tűnik minden erőfeszítés. Nem telik el úgy nap, hogy valaki ne halna meg az utakon. Egy gyerek, egy anya, egy apa, egy barát. Olykor egy nap többen is. Október gyalázatos volt ebből a szempontból. 71-en haltak meg.

K Plakát Resize

Mindent mérlegelni kell. Azt is, amit az utakon teszünk. Agresszíven viselkedjünk? És a munkahelyen, az üzletekben, otthon agresszíven viselkedünk? Ha nem, akkor az utakon miért igen? Még átcsúszni a sötétsárgán, erőszakosan besorolni: kifejezhető értékes időben a nyereség, vagy csak az ideges embert nyugtatja meg a gondolat, hogy végre ő szerzett egy kis előnyt akár a másik kárára? Fontos tudatilag is ott lenni az autóban. Hiszen nagyon veszélyes üzem, még a legkisebb autók is egy tonnásak. Legalább egy tonna fém mozog az akaratunk szerint. Mindenki tanult fizikát.

A statisztika 3 legfőbb tényezőt nevez meg a halálos balesetek okaként: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása és a  kanyarodási szabályok megszegése. És az okok okai? Hiányosságok a vezetési tudásban, a szabályismeretben, de legtöbbször inkább felelőtlenséget. Idén már több, mint 500 horrortörténetet tudnánk elmesélni. Majdnem mind megelőzhető lett volna. A helyszínre érkező kollégáink nem csak a szétroncsolt testeket látják, hanem a megroppant életeket is. Mert mindig ők a rossz hír vivői. Nem kellett volna így lennie…! – mormolják magukban, amikor a rájuk meredő könnyes szemekbe néznek. És igen, lehetett volna másképp is. És lehet is, ha jól választod meg a sebességet. Ha bekötöd a biztonsági övet. Ha elsőbbséget adsz. Ha kivilágítod az autót. Ha megfelelő gumit veszel. Ha nem ülsz ittasan az autóba. Ha nem taszítod le az előtted lévőt a pályáról. Ha nem szelfizel. Ha nem menetközben élőzöl…

Úgyhogy nagyon kérünk: NE HÍVD KI A SORSOT!