Hírek

Sok a baleset az ünnepi forgalomban

2019-12-23 12:44:13

Az elmúlt napokban és már ma is több baleset történt az útjainkon, köztük halálos áldozattal járók. Legyünk több figyelemmel az utakon!

Baleset Az M5 ös Autópályán

Senki sem szeretné az ünnep napjait a baleseti sebészeten tölteni, vagy épp a sérült autójának az elhelyezésével törődni. Pedig megeshet, ha közúti balesetbe keveredik az ember. Ennek az esélye a forgalmi ritmus megváltozásával, a megváltozott út-telítettségi jellemzőkkel nagyobb, mint egy átlagos hétköznap. Ráadásul a vezetők többsége feszültebb, idegesebb a sok ünnepi elintéznivaló, utolsó pillanatban beeső megoldandó dolgok miatt. Nagy az időnyomás.

Ilyenkor szinte természetes reakció, hogy a célba jutás idején szeretnék behozni a lemaradást a sofőrök. Azonban pont ez nem sikerül, mert a jellemző célállomások, azaz a bevásárlóközpontok, a fenyőfaárusítóhelyek közelében kifejezetten nagy a torlódás, erős a forgalom és nehéz parkolóhelyet találni.

A zsúfoltságot és az akadozó forgalmat tetézi, hogy a nyugati országokból a balkáni térségbe hazautazó vendégmunkások átmenőforgalma is megnőtt az ünnepi időszakban. Mint a híradásokból is értesülhettek róla, a hétvégén több balesetet is okoztak külföldi illetőségű járművek a magyar utakon. Különösen az M1, M3, M5 autópályák és az M0 körgyűrű a legleterheltebb a tranzitforgalom szempontjából.

Kérjük vegyék figyelembe a megváltozott körülményeket, és számítsanak több időt az úticéljuk elérésére. Az említett autópályákon és az üzletközpontok, városközpontok környékén számítsanak erős forgalomra. Az esős, szeles időjárás is nehezíti a közlekedést, rosszabb a láthatóság, a gyalogosok is hajlamosabbak figyelmetlenebbek lenni, mert sietnek védett helyre, vagy az autójukhoz jutni.

Kérjük figyeljünk egymásra az ünnepi időszakban, és legyünk az utakon is a karácsonyhoz illőn türelmesebbek és segítőkészebbek egymással! Így tehetünk érte, hogy az ünnepek alatt is mindenki hazaérjen!