Ronda ügy

2022.09.22. 06:49

A zebrán gázolta halálra a szabályosan közlekedő gyalogost.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kirívó figyelmetlensége folytán ütötte el autójával a zebrán haladó sértettet. Az eset 2021. szeptember 6-án, kora reggel történt. A vádlott autóval haladt Debrecenben egy forgalmas, 2×2 sávos úton. A baleset időpontjában gyér volt a forgalom, szürkületi fényviszonyok voltak, az útszakasz forgalmát szabályozó közlekedési jelzőlámpa villogó sárga jelzést adott. Az autóban négyen utaztak, valamennyien használták a biztonsági övet.

A férfi későn vette észre azt, hogy vele szemben mindkét forgalmi sávban, illetve mellette is megállt egy-egy gépjármű a zebra előtt, ahol a gyalogos folyamatosan, normál tempóban haladt át. A sértett már majdnem átért, amikor az elkövető a zebra előtt nem állt meg, így a járműve bal oldali első részével elütötte a gyalogost. A baleset következtében a sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott súlyosan gondatlan KRESZ szabályszegésének következtében jött létre a baleset és következett be a sértett halála. Az ügyben a  nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek