2022.07.27, 14:54
Olvasd el, garantáljuk a rossz kedvet!

Két júliusi hét baleseti statisztikája rosszabb, mint bármely pszichothriller, elsősorban azért, mert ez valóság. 20 haláleset valósága.

A július 11-vel induló héten 11 ember, a július 18-val induló héten 9 ember halt meg közúti közlekedési balesetben Magyarországon. A két hét alatt a hatóságok tudomására 2646 közúti baleset jutott, amelyekben a résztvevők 467 könnyű-, és 180 súlyos sérülést gyűjtöttek. A balesetek korban és nemben sem válogattak és a baleseti okok is legalább olyan sokszínűek, mint az évszak, amelyben történtek. A KRESZ és a fizika szabályait jó időben is szerencsésebb tisztelni.

Kezdjük a július 11-vel induló hét baljós eseményeivel. Rögtön hétfőn délelőtt megtörtént az első halálos baleset. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Hernádkak lakott területén, egy útkereszteződésnél egy 22 éves férfi személygépkocsival a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére behajtott az útkereszteződésbe, ahol összeütközött a neki jobbról érkező, egy 76 éves férfi által vezetett személygépkocsival. Ez utóbbi autó átsodródott a kereszteződésen, majd a fényjelző készülék tilos jelzésénél álló, egy 59 éves férfi által vezetett kisbusznak ütközve állt meg. A balesetben az idős sofőr a kórházba szállítását követően elhunyt, a vizsgálat jelen állása szerint a balesetet okozó fiatal sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Azon a hétfőn még két halálos baleset történt. Az egyik Zala megyében, Eszteregnye közelében délután. Egy 44 éves nő személygépkocsival egy 49 éves férfi által vezetett járműszerelvény előzése közben összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, egy 37 éves férfi által vezetett személygépkocsival. A balesetben ez utóbbi autó neki ütközött a tehergépkocsinak is, majd a szalagkorlátnak csapódva állt meg. A balesetben a női sofőr a helyszínen meghalt, utasa, egy 52 éves nő és másik autó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedtek.

A másik hétfő délutáni halálos baleset helyszíne Tiszapalkonya volt. A 3310. számú úton egy 50 éves férfi segédmotoros kerékpárral a haladása során figyelmetlenségből az úttest jobb oldali vízelvezető árokba esett. A balesetben a motoros a helyszínen meghalt.

Keddre egy baleset jutott. Budapesten a XXII. kerületben történt délelőtt. A villamos elütötte a villamosmegállónál a gyalogosok részére kijelölt helyen átkelő 79 éves nő gyalogost, aki a helyszínen meghalt. A vizsgálat jelen állása szerint a gyalogos vigyázatlanul, hirtelen lépett le az úttestre.

Öt halálos balesettel a szerda igazi balszerencsés nap volt, illően a dátumszámhoz: július 13. Az első esett még szerdára virradó éjjel történt aznap Tiszatarjánban. A 3313-as számú úton egy 21 éves férfi személygépkocsival elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, felhajtott egy járdaszigetre, majd a közúti jelzőtábláknak és fáknak ütközött. A balesetben a fiatal sofőr a helyszínen meghalt.

Késő délelőtt történt a második szerdai halálos baleset. Győr közelében, az M19-es autóúton egy 39 éves férfi személygépkocsival egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsival. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, a teherautó 22 éves sofőrje könnyű sérülést szenvedett.

A harmadik baleset kora délután történt Komárom-Esztergom megyében, Kocs közelében. Egy 55 éves férfi személygépkocsival egy enyhén jobbra ívelő útszakaszon áttért az úttest menetiránya szerinti bal oldalára, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, egy 59 éves férfi által vezetett tehergépkocsival. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, míg utasa egy 51 éves nő súlyos sérülést szenvedett.

A negyedik halálos baleset helyszíne Győr volt. Egy 52 férfi kerékpárral nem biztosított elsőbbséget egy 37 éves férfi által vezetett személygépkocsinak, így összeütköztek. A baleset után a kerékpárost kórházba szállították, ahol másnap meghalt.

Este történt az utolsó szerdai halálos baleset, Békés megyében. Békéscsaba lakott területén, egy kerékpárúton egy 71 éves férfi kerékpárral a szegélykőnek hajtott és elesett. Az esésben szerzett sérüléseibe a helyszínen meghalt.

Szerda után pár napig szünet volt a halálos balesetek sorában, majd szombaton indult újra a sorozat két balesettel. Az első szombati Bács-Kiskun megyében, Izsák közelében történt szombatra virradó éjjel. Egy 30 éves férfi személygépkocsival egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve irányítása felett és a menetirány szerinti bal oldali útárokba hajtott. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, míg utasai közül egy 37 éves nő súlyos, egy 18 éves nő könnyű sérülést szenvedett.

A második szombati baleset késő délelőtt történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Rákócziújfalu közelében, egy 57 éves férfi motorkerékpárral egy jobbra ívelő útkanyarulatban ismeretlen ok miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, egy 40 éves férfi által vezetett személygépkocsival. A balesetben a motoros súlyos sérüléseket szenvedett, majd a kórházba szállítást követően meghalt, míg a személyautó sofőrje és utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

És következzenek ezek után a július 18-val induló hét halálos balesetei. Az első a sorban hétfő délután történt Győr közelében, az M1 autópálya jobb pályatestén. Egy 26 éves külföldi férfi az általa vezetett szlovák honosságú tehergépkocsival nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító, egy 52 éves férfi által vezetett tehergépkocsinak. A balesetben a fiatalabb sofőr a helyszínen meghalt.

Hétfőn történt még egy halálos baleset, délután, Székesfehérvár közelében. A 62. számú főúton egy 41 éves férfi személygépkocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből érkező, egy 39 éves férfi által vezetett személygépkocsinak. A baleset következtében ez utóbbi autó sofőrje a helyszínen meghalt, a vizsgálat jelen állása szerint a balesetet okozó sofőr és egyik utasa, egy 33 éves férfi súlyos-, másik utasa, egy 21 éves férfi könnyű sérülést szenvedett.

Július 20-án, szerdán egy halálos baleset történt. Somogy megyében, Balatonszemes térségében, az M7 autópályán, délután egy K. B. 35 férfinek az általa vezetett személygépkocsival haladása során a járműve bal oldali hátsó kerék gumiabroncsa légvesztetté vált. A sofőr emiatt elvesztette uralmát a járműve felett, majd pedig oldalára dőlve az úttest melletti vízelvezető árokban sodródott. A balest során a bal oldali hátsó ülésen utazó, de gyermekbiztonsági rendszert nem használó kisfiú a személygépkocsiból kirepült és a helyszínen elhunyt.

Július 21-én, csütörtökön történt a következő halálos baleset a múlt héten. Pest megyében, Üllő lakott területén egy vasúti átjáróban, délután az Intercity vasúti szerelvény elütött egy, a kerékpárját toló 66 éves férfit, aki a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére kelt át a síneken. A gyalogos a helyszínen meghalt.

Pénteken, július 22-én két halálos baleset is történt. Az első Vas megyében, Táplánszentkereszt közelében a 87. számú főúton péntekre virradó éjjel. Egy78 éves külföldi férfi személygépkocsival az úttestről jobbra lehaladt és árokfalnak ütközött. A balesetben a gépkocsivezető a helyszínen meghalt.

A második pénteki halálos baleset reggel történt Hajdú-Bihar megyében, Balmazújváros közelében. A 3323. számú úton egy 17 éves fiú az általa vezetett tehergépkocsival elütötte az előtte kerékpárral közlekedő 78 éves férfit, aki a balesetben a helyszínen meghalt. A fiú érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A kéthetes halálos baleset-sorozat két záró esete július 24-én, vasárnap történt. Az első késő délelőtt Veszprém térségében, a 82. sz. főúton. Egy 23 éves nő személygépkocsival előzést követően a menetirány szerinti bal oldalon összeütközött az ott szabályosan érkező, egy 42 éves férfi által vezetett motorkerékpárral, majd a motorkerékpár mögött, vele együttesen haladó, egy 40 éves férfi által vezetett motorkerékpárral. A baleset következtében a két motoros a helyszínen meghalt, míg az autóvezető súlyos sérülést, utasa könnyű sérülést szenvedett.

A kéthetes periódus utolsó halálos balesete Sopron közelében történt vasárnap délután. Egy 59 éves külföldi férfi motorkerékpárral letért a jobboldali útpadkára, majd onnan lehajtott az útárokba, ahol egy fának ütközött. A balesetben a motoros a helyszínen meghalt.

 

Obb 30ev 2
Obb 30ev 2

Útépítés Ferihegy körül

Április 27-én, szombaton, az ötödik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák.

...
2024.04.26. 12:05

Útépítés Ferihegy körül

Április 27-én, szombaton, az ötödik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák.

Csökkent a balesetek száma tavaly Zalában

A közlekedési balesetek száma jelentősen csökkent Zala vármegyében 2023-ban.

...
2024.04.26. 07:48

Csökkent a balesetek száma tavaly Zalában

A közlekedési balesetek száma jelentősen csökkent Zala vármegyében 2023-ban.

Eltüntetik a szemetet az utak mellől

A héten a szemétszedési munkák lesznek a fókuszban a Magyar Közút területén.

...
2024.04.24. 06:35

Eltüntetik a szemetet az utak mellől

A héten a szemétszedési munkák lesznek a fókuszban a Magyar Közút területén.

A „Speed” és a „Speedmarathon” akciók eredményei

A múlt hét folyamán végzett a rendőrség fokozott sebességellenőrzési akciót az ország egész területén. Rekordszámú gyorshajtót mértek be!

...
2024.04.23. 05:27

A „Speed” és a „Speedmarathon” akciók eredményei

A múlt hét folyamán végzett a rendőrség fokozott sebességellenőrzési akciót az ország egész területén. Rekordszámú gyorshajtót mértek be!

Budapest belvárosi fejlesztés

Hamarosan új gyalogátkelőket alakítanak ki a főváros egyik kiemelt jelentőségű csomópontjában, az Astoriánál.

...
2024.04.22. 11:16

Budapest belvárosi fejlesztés

Hamarosan új gyalogátkelőket alakítanak ki a főváros egyik kiemelt jelentőségű csomópontjában, az Astoriánál.

Drágult a casco

Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben.

...
2024.04.22. 05:43

Drágult a casco

Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben.

Negyedik felvonás Ferihegynél

Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél.

...
2024.04.21. 06:51

Negyedik felvonás Ferihegynél

Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél.

Némi visszaesés történt az újautó-eladásban

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban.

...
2024.04.20. 07:57

Némi visszaesés történt az újautó-eladásban

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban.