Hírek

Nagy hőség lesz hétfőn!

2019.08.11. 19:49

A hőség miatt az ország több megyéjére első-, másod- és a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jó hír, mert tapad a gumi és meleg a Balaton vize, de óvatosságra is inti az útra kelőket!

Cars On Highway.

Az időjárás előrejelzés szerint hétfőn a hajnali órákban 16 és 22 fok lesz, napközben 33-38 fokig melegszik a levegő. Emiatt Baranya, Somogy és Tolna megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetetést. Másodfokú a figyelmeztetés Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében. Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki ugyancsak a hőség miatt.

Minden útrakelőnek érdemes gondoskodnia kellő mennyiségű ivóvízről, figyelni az útinform jelentéseket, megpróbálni elkerülni a dugókat, amelyek gépet és embert egyaránt igénybe vesznek. Segítsék egymást és útitársaikat egyaránt és vigyázzanak az autóban szállított állatokra is!

Korábbi cikkeinkben foglalkoztunk vele miként lehet a hősget elviselhetővé tenni az autóban: