Hírek

Múlt heti balesetek

2021.01.11. 13:19

Rosszul kezdődött január első teljes hete. Az első napon három halálos baleset is történt! Szerencsére a hét további része már nem volt ennyire durva.

Villamossal ütközött Egy Autó Újbudán

A múlt héten hat közúti baleset járt egy-egy halálesettel a hatóságok tudomására jutott 1103 baleset közül. A számok emelkedése már jelzi, hogy ismét erősödik a forgalom az útjainkon, és ez különösen igaz a késő délutáni órákra. A balesetekből 211 járt személyi sérüléssel, amelyek közül 153 volt könnyű-, és 52 volt súlyos besorolású.

Január 4-én hétfőn tehát három halálos baleset is történt. Az első Pest megyében Bugyi mellett, az 5202. számú út 7. km szelvényében. A reggeli órákban egy 45 éves nő személykocsival egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből érkező 44 éves nő által vezetett személygépkocsinak. A balesetben a kisodródó autó sofőrje az orvosi ellátása ellenére a helyszínen meghalt, az ütközésben résztvevő, a vizsgálat jelenlegi állása szerint vétlen másik sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Halálos Baleset Bugyi és Felsővány Között
Halálos baleset Bugyi és Felsővány között (MTI fotó)

Hétfőn kora délután történt a második halálos baleset. Bács-Kiskun megyében Bócsa közelében az 54. számú főút 34. km szelvényében egy 59 éves férfi személyautóval előzés során áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből érkező, 58 éves férfi által vezetett tehergépkocsinak. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, a teherautó sofőrje, és utasa, egy 35 éves férfi könnyű sérülést szenvedtek.

A hétfői harmadik halálos baleset Szolnok közelében történt kora este. A 4. számú főút 94. km szelvényében egy 52 éves férfi személykocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből érkező, egy 38 éves férfi által vezetett nehéz-tehergépkocsinak. A baleset során a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje könnyű sérülést szenvedett.

Halálos Közlekedési Baleset Történt Bócsa Közelében
Halálos közlekedési baleset Bócsa közelében (MTI fotó)

Ezt követően csütörtökön történt a múlt heti negyedik halálos baleset. Székesfehérvár lakott területén reggel egy 67 éves férfi tehergépkocsival elütötte az úttesten áthaladni szándékozó 77 éves gyalogos nénit, aki a helyszínen meghalt.

Csütörtök ráduplázott, a múlt heti ötödik halálos baleset is január 7-én történt. Kora délután Budapesten a XXI. kerületben egy 62 éves férfi a füves útpadkáról a neki balról érkező, egy 62 éves férfi által vezetett vontatóból és vontatmányból álló járműszerelvény elé lépett, amely elütötte. A gyalogos a helyszínen életét vesztette.

A múlt heti utolsó baleset is Budapesten történt. Január 8-án, késő délután a XXII. kerületben egy 39 éves férfi személykocsival nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló, egy 41 éves férfi által vezetett járműszerelvénynek. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt.