Mit ne tegyünk Szilveszterkor?

2021.12.31. 16:44

A "Mit ne tegyünk..." sorozatunk szilveszteri számával szeretnénk Önöknek Balesetmentes Boldog Új Évet kívánni!

Bár leginkább mindenkinek azon jár a feje, hogy mit tegyen Szilveszterkor, mi mégis arra gondoltunk megemlékezünk azokról a dolgokról, amit inkább ne tegyen senki az Újév kapujában!

Ne vezessünk itttasan! – a Szilveszternek kiemelt velejárója a jókedv, és a különféle jókedv fokozók fogyasztása. Semmi gond ezzel, csak piásan nem kell a volán mögé ülni: vezessen a csapatból az absztinens, vagy az éppen soros “fake taxis”, vagy, ha a társaságból mindenki kortyolna, akkor lehet hívni “igazi” taxit is a jövés-menéshez.

Ne vezessünk varázsszerek hatása alatt! – mindnyájan tudjuk, hogy vannak, akik kábítőszerekkel lelkesítik magukat. Ugyan ez az angol tudósok szerint is egészségtelen (főképp rendszeresen) és a hazánkba látogató kínai tudósdelegáció szerint pedig törvénytelen is. Kérjük, ha használ bárki is kábítószereket, ne üljön autóba! Üljön minél messzebb az autótól!

Ne legyünk alkalmi versenyzők! – a jókedv ragadós, és hatása is van, megnő az önbizalom, feltámad a virtus. Ez hathat az autóvezetőre is, aki szintén tudja, hogy ez egy különleges nap, egy különleges napba pedig belefér, hogy pár pillanatra, pár sarokra, vagy lámpaváltásra átváltozzon autóversenyzővé. De igazán nem fér bele, még az autóversenyző se versenyezzen civilben, az utcán, főleg ne Szilveszterkor, amikor jobban vehetik a lapot a jókedvvel átitatott, a kihívásra érzékeny autóvezetők is.

Ne legyünk kockafejek se! – a szabályok mindenkire vonatkoznak, de Szilveszterkor könnyen előfordulhat, hogy bulizó emberek vonulnak át az úttesten szabálytalanul, vagy lépnek figyelmetlenül az autó elé. Legyünk türelmesek, vigyázzunk egymásra, hogy jól induljon az Újév!

 

Balesetmentes Boldog Új Évet kívánunk!

Legfrissebbek