Hírek

Megúsztuk a húsvéti hétvégét

2021.04.06. 15:07

A felfokozott hétvégi kirándulóforgalom ellenére csak egy halálos kimenetelű egyrésztvevős közúti baleset történt a húsvéti időszakban – hétfő kivételével. Vélhetően a beharangozott rendőri jelenlétnek is volt ebben hatása.

Kamion és Kisteherautó Karambolozott Halászteleknél, Egy Emb

Az elmúlt héten a korábban tapasztalhatóhoz képest valamelyest emelkedett a hatóságok tudomására jutó közúti balesetek száma, amely átlépte az ezret: 1002 esetet jegyeztünk. Ebből a számból 148 baleset járt könnyű-, 82 pedig súlyos sérüléssel. Azonban halálos kimenetelű balesetből 3 történt a múlt héten, amelyekben 3-an vesztették az életüket, ez kevesebb az átlagosnál. Mint fent említettük a tragikus balesetekből egy jutott az ünnepi hétvégére. A fenti baleseti számokban statisztika feldolgozási okokból nem szerepel Húsvét hétfője, azonban az előzetes adatok szerint haláleset Húsvét hétfőn sem történt az útjainkon.

Az első múlt heti halálos baleset március 30-án koraeste történt a Heves megyei Zagyvaszántón. Egy 21 éves férfi személygépkocsival elütötte az úttesten gyalog közlekedő 46 éves férfit. A balesetben a gyalogos a helyszínen meghalt. A vizsgálat jelen állása szerint mindkét résztvevő hibázott, az autós nem megfelelő sebességgel vezette a járművét, a gyalogos pedig megszegte a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályokat.

A második halálos baleset április első napján történt a Pest megyei Ecser lakott területén. Pontban délben egy 52 éves nő személygépkocsival nekiütközött az előtte haladó és balra kanyarodni szándékozó, segédmotoros-kerékpárral közlekedő R. L. 73 éves férfinak. A baleset következtében az idős motoros a kórházba szállítását követően, kora délután elhunyt. Az autós vezető nő súlyos sérülést szenvedett.

A harmadik múlt heti halálos kimenetelű baleset Solt közelében, az 5305. számú út 2. km szelvényében történt kora este. Egy 55 éves férfi személykocsival egy balra ívelő útkanyarulatban letért a jobb oldali útpadkára majd az útárokba sodródva állt meg. A sofőr a helyszínen meghalt, utasa könnyű sérülést szenvedett.