Meg akarta úszni a büntetést: nem sikerült

2021.07.11. 08:04

Az őt megállítani szándékozó rendőr veszélyeztetésével igyekezett elmenekülni a szabálysértés helyszínéről július 7-én egy autós. Elkapták, őrizetbe vették.

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgattott ki gyanúsítottként egy férfit, aki 2021. július 7-én 15 óra körül Miskolcon az autójával jogosulatlanul vette igénybe az autóbuszok számára fenntartott forgalmi sávot és onnan hajtott tovább egy kereszteződésben. A szabálytalanságot egy közlekedésrendészeti akcióban részt vevő rendőrök észrevették, és meg akarták állítani a férfit, hogy az elkövetett szabálysértés miatt felelősségre vonják.

A megalapozott gyanú szerint, a rendőr őrmester a mintegy 30 méterre lévő, 30-40 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsi elé lépett és annak vezetőjét többször megállásra intette, ennek azonban a férfi nem tett eleget, és sebességcsökkentés nélkül haladt a rendőr irányába. A rendőr akkor lépett el a jármű elől, amikor az hozzávetőleg 7,5 méterre megközelítette őt: az autós elmenekült a helyszínről. A rendőrök  üldözőbe vették a férfit, aki továbbra sem állt meg.

A férfi végül a lakása előtti útszakaszon parkolt le, ahol a rendőrök intézkedni kezdtek vele szemben, és többször felszólították, hogy álljon meg és igazolja magát. Az elkövető a felszólításoknak továbbra sem tett eleget és az egyik rendőrt mellkason lökte. A rendőrök végül testi kényszerrel fékezték meg a 44 éves férfit, majd megbilincselték. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozza letartóztatásának elrendelését.

Legfrissebbek