Már bontják a Lánchíd szerkezetét a felújításhoz

2021.07.16. 10:22

A forgalom elől egy hónapja lezárt Lánchídon megkezdődött a pályaszerkezet bontása.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a Lánchíd június 16-i teljes lezárása óta főként bontási munkákat végeznek. A hídról már eltávolították a dísz- és közvilágítást, felmarták az aszfaltot az úttestről és bontják az útpályaszegélyt. Egy hete elkezdődött a Lánchíd útpályájának bontása is: az elöregedett vasbeton pályalemezt a híd közepétől két irányba indulva “felszeletelik”, majd az egyenként két-három tonnás darabokat kiemelik és elszállítják.

Az útpálya eltávolításával feltárul a híd acél tartószerkezete. Ezek állapotát a felújításon dolgozó tervezők és mérnökök folyamatosan vizsgálják, majd meghatározzák, pontosan milyen javításokra van szükség a megmaradó tartószerkezeten. Közben elkészült és a Lánchídra emelik az építkezést kiszolgáló két bakdarut. Megépült az a sínpályarendszer is, amelyen a daruk közlekednek majd. Csütörtökön – szemcseszórással – elkezdődtek a híd láncainak korrózióvédelmi munkái is.

A Lánchíd felújítása 2023-ra készül el. A rekonstrukcióval kapcsolatos hírek, információk, aktualitások megtalálhatók a www.lanchid.hu oldalon.

Legfrissebbek