Ma sem lesz könnyű autózniuk a kirándulóknak

2023.01.22. 09:32

A Mátrában több út továbbra is le van zárva, Dobogókő ma is népszerű és zsúfolt, közben az áradó folyók miatt is zártak le utakat.

Az útinform hírei szerint a Mátrában, a Kékestetőre vezető bekötőutat már a 24-es főútnál lezárták, fakidőlések veszélye miatt, a közlekedők biztonsága érdekében, várhatóan vasárnap este 7 óráig. A lezárt szakaszra csak a megkülönböztető jelzést használó járműveket, illetve az autóbuszokat engedik be. (24134-es jelű, Kékestető bekötő út) (0+000 – 3+461 km között). A Pilisben a dobogókői parkoló már megtelt és az oda vezető úton is jelentős torlódás alakult ki. Már Pilisszentkereszttől araszolnak a járművek.

A Sajó áradása miatt több alsóbbrendű utat is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében: így a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat a 26-os főút és Sajókaza között zárták le. Sajókaza település Múcsony és Felsőnyárád irányából továbbra is megközelíthető. Valamint a Muhi-Köröm összekötő utat is lezárták, valamint a komp sem közlekedik a két település között. Sajóörös és Kesznyéten települések között a Sajó áradása miatt teljes útzárat vezettek be. (4-es és 7-es km között)

A Dunántúlon szinte mindenhol esik a hó. Intenzív havazást Csorna, Komárom, Körmend és Sárvár térségéből jeleztek. Hószállingózás jellemző Esztergom, Nagykanizsa, Szántód, Tamási és Kaposvár közelében. Sárbogárd, Mohács, Szekszárd, Baja, Kisújszállás, Szolnok, Hajdú és Békés vármegye nagy részén, esik, szemerkél az eső.

A gyorsforgalmi utak burkolata, az M1-es autópályán, Lébény és Komárom térségében latyakos, Csornánál hókásás az út. A többi autópálya burkolata vizes, sónedves az országban. A fő és mellékutak a Dunántúlon, többnyire latyakos, hókásás, havas. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon vizes, sónedves. Az országban mindenhol jók a látási viszonyok, viszont Pápa, Körmend és Sárvár térségében közepes 100-300 méter közötti a látótávolság. A hőmérséklet -1 és +2 fok között változik.

Legfrissebbek