Letartóztatták a cserbenhagyó gázolót

2021.07.25. 08:44

A 29 éves szlovák állampolgár éjjel elütött egy 18 éves fiatalembert, majd megállás nélkül elhajtott. Három nap múlva elfogták.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyészének indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a 29 éves szlovák állampolgárnak a letartóztatását, aki 2021. július 14-én éjjel Nagyorosziban elütött, majd magára hagyott egy gyalogost, aki a baleset következtében később életét vesztette.

A szlovákiai férfi július 14-én 01:55 órakor érkezett autójával Patak község felől Nagyorosziba, ahol egy közvilágítással megvilágított útszakaszon elütött egy 18 éves gyalogost. A baleset után a járműből ki sem szállva megfordult és elhajtott Patak irányába anélkül, hogy a tőle elvárható segítséget nyújtotta volna az általa előidézett veszélyhelyzetben megsérült gyalogos részére.

Mintegy fél óra múlva érkezett a helyszínre egy másik autó, melynek sofőrje még tudott beszélni a segítséget kérő sértettel, de az általa kihívott mentők már nem tudták életben tartani a fiatalt. A bűncselekmény elkövetését követően lefolytatott forrónyomos intézkedések, a beszerzett kamerafelvételek elemzése és a további adatszerző tevékenység eredményeként a nyomozó hatóság előbb azonosította a balesetben részes járművet, majd felderítette a járművezető személyazonosságát.

A személygépkocsit lefoglalták, a férfit pedig 2021. július 17-én elfogták és őrizetbe vétele mellett halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével gyanúsították meg. Mivel a gyanúsított a felelősségre vonás alóli kibúvás céljából elmenekült a helyszínről, a szökése veszélye miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt. A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés végleges.

Legfrissebbek