Lehet készülni az augusztusra

2022.05.21. 07:53

EnduroGP-futamot és ZEG Rally Show-t is szervez a HUMDA augusztusban Zalaegerszegen.

A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt is az augusztus 6-7-i hétvégén rendezik Zalaegerszegen a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével. A motor- és autósport versenyek mellett a közlekedésbiztonságról is szól majd a hétvége, a gyerekeknek szóló Road Safety közlekedésbiztonsági programra és a motorosoknak szervezett Moto Safety vezetéstechnikai tréninget is tartanak. Mind a négy rendezvényen ingyenes a részvétel.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) támogatja a zalaegerszegi EnduroGP világbajnoki futam megrendezését, amely a versenynaptárban a szlovákiai viadal után kapott helyet. A verseny bázisa a zalaegerszegi Városi Sportcsarnok parkolójában lesz, a mért -és összekötőszakaszok több városhoz közeli részt is érintenek majd, például Bocfölde is a tervek között szerepel. Több magyar versenyző is indulni fog, például Zsigovits Norbert, aki tavaly az Open 4S kategóriában világkupa 2. helyezést ért el, Szőke Márk, aki az Open 2S-ben dobogós helyet szerzett, illetve Liszka Roland és Tádics Dániel.

A tavaly augusztusi ZEG Rally Show után idén is a HUMDA rendezi meg a zalaegerszegi ralifesztivált augusztus 7-én. 2021-ben a raliautók minden kategóriája bemutatkozott, a WRC gépektől a Trabantig. A hazai rali szakág meghatározó versenyzői, többek között Herczig Norbert, Bútor Róbert és Turán Frigyes is a versenyzőtábort erősítették. Idén a ZEG Rally Show koncepciója nem változik, a kilátogatók Zalaegerszeg belvárosában és a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, illetve több új szakaszon nézhetik a versenyautókat.

A hétvégén ott lesz majd a HUMDA két országjáró rendezvénysorozata, a Road Safety és a Moto Safety is. A „Road Safety – a biztonság az első” közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatot óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolás tanulóknak szervezi a HUMDA. Egy interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyerekek a KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között a rendőri karjelzésekkel ismerkednek.

A Moto Safety pedig gyakorlati tréningből, illetve elméleti előadásból áll. Az instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják majd a jelenlévők. A sűrű forgalomban történő előrehaladással, a kanyarívekkel és a kanyarkombinációkkal is foglalkoznak majd a motorosok. A Moto Safety-n kétszázan vehetnek majd részt, jelentkezni néhány héttel az esemény előtt lehet, részletes információkat a HUMDA honlapján és közösségi médiafelületein találnak majd az érdeklődők.

 

Obb 30ev

Legfrissebbek