Legyél te is fekete öves!

2021.11.11. 06:56

Kamionokon elhelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a biztonságiöv használatának fontosságára a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

A biztonságiöv az egyik legfontosabb passzív biztonsági eszköz az autókban, hiszen jelentősen csökkenti egy esetleges közlekedési baleset során a személyi sérülés súlyossági fokát. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága ezért újabb népszerűsítő kampányt vetett be az autósok meggyőzésére.

Bb Feketeoves Plakat 90x127.indd
Feketeöves kreatív

Ugyan az elmúlt tíz évben javult a biztonságiöv használati gyakorisága az autósok körében, azonban az utóbbi időben ez a tendencia megtorpant, és az ellenőrzést végző rendőrök gyakran találkoznak olyan gépjárművezetőkkel és utasokkal a szabályokat figyelmen kívül hagyva nem csatolják be a biztonságiövet.

 

A holtpontról való elmozdulást segítendő Balogh Tibor r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója és Varga József a gyöngyösi K & V Nemzetközi Fuvarozó KFT igazgatója bemutatta azt a biztonsági öv használatának fontosságát hirdető plakátot, amelyet 30 tehergépjármű pótkocsijának hátsó ajtajára helyeztek fel.

Legfrissebbek