Lebukott a hazudozó sofőr

2022.01.10. 06:41

Jogsi nélkül vezetett egy nő, de igazoltatták. Hogy ne bukjon le, nem a saját adatait diktálta be a rendőröknek.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki rendőri igazoltatás során hamis adatokat diktált be. A vádirat szerint az autót vezető nőt 2021. február 22. napján, délben ellenőrizték a rendőrök Sándorfalván. A vádlottnál semmilyen személyes okmány vagy a gépkocsira vonatkozó okirat nem volt, adatait az intézkedő rendőröknek bediktálta.

Ennek során az elkövető egy azonos vezetéknevű, de más keresztnevű nőként tüntette fel magát. Az intézkedés során 15 000 forint helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben, majd a nyomtatványt a nő az álnéven aláírta. A rendőrök megállapították, hogy a bediktált adatok a személyi nyilvántartásban szerepelnek, azonban a rendelkezésre álló képet jobban összehasonlítva észrevették, hogy a nőnek az arcán egy olyan anyajegy van, ami nyilvántartási képen nem szerepel.

Az egyébként érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező nő hamisan vádolt meg mást szabálysértés elkövetésével. A járási ügyészség a vádlottat hamis vád vétségével és közokirat hamisítás bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Legfrissebbek