Korlátozások a G7 csúcstalálkozó miatt

2022.06.12. 22:21

Június végén a felső-bajorországi Schloss Elmauban tartják a G7 állam- és kormányfői csúcstalálkozót. Számos lezárást és közlekedési szigorítást jelentettek be.

Németországban, a Schloss Elmau luxushotelben tartják június 26. és 28. között a G7 csúcstalálkozót – már másodszor tartják itt a rendezvényt. A G7-be Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Japán, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada tartozik. Ezenkívül az Európai Unió minden ülésen képviselteti magát. Az eseményt szigorú biztonsági óvintézkedések mellett tartják, így jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a Garmisch-Partenkirchen körzetben, de az Ausztriához és Münchenhez való közelség miatt az országos forgalomra is hatással lesznek a lezárások.

A Münchenből Garmisch-Partenkirchenbe és Mittenwaldba vezető útvonalon különösen nagy lesz az esély a forgalmi dugókra. Fennakadásra számítanak az A95-ös autópályán is. A tervek szerint az államokat képviselő vendégeket helikopterrel viszik Elmauba, azonban ezt az időjárás nem teszi lehetővé, akkor ideiglenesen lezárják a müncheni repülőtér és az Elmau közötti teljes útvonalat – beleértve a német A9-es, A99-es és A95-ös autópályákat, valamint a B2-t. Az átlagautósoknak az esemény idejére elkerülőutakat jelölnek ki. Az osztrák oldalon az Inntal és a Brenner autópálya (A12 és A13) mentén is előre jelzik majd a tereléseket.

Ideiglenesen az osztrák-német határon az esemény ideje alatt (sőt már a megelőző napokban) ismét bevezetik a határforgalom ellenőrzését, emiatt is jelentős fennakadások lesznek. Az osztrák autóklub (ÖAMTC) javasolja, hogy a Grainau/Griessen (Fernpass) és Mittenwald/Scharnitz (Zirler Berg) határátkelőket kerüljék majd el az autósok. Ráadásul a találkozó ideje alatt csökkentik a vonatforgalmat is a régióban. A Garmisch-Partenkirchen és Mittenwald közötti útvonalon a csúcstalálkozó napjaiban nem közlekednek vonatok.

 

Obb 30ev

Legfrissebbek