Kisgyereket ütött el a teherautó

2022.01.16. 09:54

Kocsibeállókon kihajtva minden sofőrnek számítania kell a járdán közlekedők mozgására. Különös figyelmet igényelnek a gyerekek.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki teherautóval nekiütközött egy, a járdán kerékpározó gyermeknek. 2020. szeptember 3-án, reggel 7 órakor a vádlott egy hajdúszoboszlói ingatlanról tehergépkocsival akart kimenni a közútra. Az ingatlan elektromos kapuját körülbelül 30 méter távolságról távirányítással kinyitotta, majd folyamatosan haladt az úttest irányába. Annak ellenére, hogy az ingatlan kerítése teljesen zárt, akadályozza a kilátást, a férfi a kapubejáróban nem állt meg, hanem alacsony sebességgel kigurult, és nem biztosított elsőbbséget a járdán, a kerékpárján szabálytalanul közlekedő, balról érkező kiskorú sértettnek, ezért a járművel nekiütközött.

A baleset következtében a 6 éves gyermek elesett és nyolc napon túl gyógyuló lábsérülést szenvedett. A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre a baleset és keletkezett a sértett sérülése, azonban abban közrehatott a kiskorú szabálytalan haladása. Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Legfrissebbek