Kész a Lánchíd aszfaltozása

2022.11.10. 06:35

Befejeződött szerdán a Lánchíd aszfaltozása, a híd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz.

A végéhez közeledik a Lánchíd 18 hónapos lezárása. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Lánchídon a hídfők között útpályára mintegy 2400 négyzetméteren került fel a kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt. Ezután kialakítják a széleket borító aszfaltcsíkokat, a szegélyek bevonatrendszerét, és felfestik az útburkolati jeleket. A hídpályát december közepén visszakapják a közlekedők, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgozni fognak. A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését.

November 12-én, szombaton tartják a híd próbaterhelését. Ennek során huszonnégy 20 tonnás teherautó hajt végig a hídon. A terhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt. A sikeres próbaterhelés utáni hetekben elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, folytatják a közvilágítás kiépítését és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

A tervek szerint a 2023 őszéig tartó kivitelezés többi között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így ezek a területek továbbra is – kordonnal elzárva – a munkaterület részei maradnak. A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött, bruttó 26,75 milliárd forintba kerül. A beruházást hatmilliárd forinttal támogatja a kormány, ha az időben elkészül.

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek