Kész a körforgalom a Lánchídnál

2022.11.28. 18:47

Helyreállították Budapesten a Clark Ádám téri körforgalmat.

A fővárosban, a Lánchíd rekonstrukciójához kötődően november 26-án, szombaton elkészült az aszfalt kopóréteg a Clark Ádám téri körforgalomban. Vasárnap felfestették a forgalomtechnikai jeleket is, ezzel befejeződtek a budai oldalon a legutóbbi két hétvégére időzített útépítési munkák. A tavaly májusban ideiglenesen kialakított Clark Ádám téri körforgalom aszfaltját a 2022. november 19–20-i hétvégén marták fel, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát.

Hétvégén (november 26–27.) az aszfaltozáson, valamint a burkolati jelek felfestésén túl megépült a forgalomelválasztó szigetek többsége és azok szegélye is. A virágágyásba már bekerült a növényzet visszatelepítéséhez szükséges humusz. A következő hetekben a forgalom fenntartásával befejezik a tér még hátralévő kisebb építési munkáit, és még december közepe előtt visszatelepítik a téli időjárásnak megfelelő növényzetet, illetve füvesítenek a tér közepén.

2211 Clarkadam Kesz 2

A Lánchíd felújítása kapcsán a pesti után a budai pilont körülölelő állványzat útpálya fölötti részét is lebontották, véget értek tehát a jelentősebb kőmunkák a magasban, de az útpálya körüli, illetve alatti részeken még tartanak. Hamarosan lebontják a budai parti nyílásban lévő festősátrat, mert ezen a területen már befejeződött az alsó láncszakaszok és a híd acélszerkezetének korrózióvédelme. Közben folyamatosan szerelik a helyükre a merevítőtartót fedő recés lemezeket az útpálya és a járdák között.

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek