Katonai helikopter kényszerleszállt Bukarest belvárosában

2021.07.15. 16:54

Egy amerikai katonai helikopter kényszerleszállást hajtott végre Bukarest belvárosában, az egyik legnagyobb körforgalomban, az eset nem követelt áldozatokat, kisebb károk keletkeztek. Az autósok jól lereagálták a teljesen váratlan szituációt.

A kényszerleszállást végző Black Hawk típusú helikopter kötelékben repült a román főváros felett, ahol már napok óta gyakorlatoznak a román légierő július 20-ai ünnepére készülő légi járművek. A hattagú kötelék egyik helikoptere a főváros legforgalmasabb útkereszteződése, a kormánypalota (Victoriei tér) térségében hirtelen veszíteni kezdett magasságából, de még mielőtt lezuhant volna, a pilótának sikerült stabilizálnia a gépet. Az épületek között több mint egy kilométernyit repült az Aviatorilor (Pilóták) sugárút felett a Charles de Gaulle térig, ahol a százméteres átmérőjű körforgalomban talált annyi helyet, hogy biztonságban földre tegye a gépet.

Az autók felett tíz-húsz méteres magasságban elhúzó helikopter csak ijedséget okozott, a kényszerleszállás repesemény szempontjából sikeres volt. Közlekedési oldalról egy furgon és egy személyautó sérült, amikor az alacsonyan repülő helikopter kidöntött két villanyoszlopot, de az első beszámolók szerint személyi sérülés nem történt. Az Egyesült Államok nagykövetségének a közleménye szerint a helikopterben ülő katonák sem sérültek meg. A külképviselet jelezte: mindenben együttműködik a román hatóságokkal a baleset körülményeinek tisztázása érdekében. Az ügyben a román katonai ügyészség indított eljárást. Az eset után a román főváros elitnegyedének számító térségben megbénult a közlekedés, a Repülés és a Román Légierő Ünnepére meghirdetett légiparádét lefújták.

Helikopter Bukarest2
A Sólyom leszállt, megúszta a végveszélyt

Legfrissebbek