Folytatódnak a budapesti buszsáv razziák

2023.01.23. 10:32

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal a BKK-val együttműködve 2023-ban is folytatja a közös kiemelt autóbuszforgalmisáv-ellenőrzési akciókat. Az elsőn már túlvagyunk.

Idén először január 16-án és 17-én ellenőrizte a Rendőrség a fővárosban a buszsávok közlekedői használatát. Most már a szabálytalanul haladók mellett a szabálytalanul várakozókra és rakodókra, valamint a közösségi közlekedési járművek megállóhelyein szabálytalanul várakozó járművek vezetőit is felelősségre vonták. A múlt heti ellenőrzés során az M3-as metrópótló autóbuszok útvonalára, a Váci útra, a Göncz Árpád városközpont forgalmi rendjére, az Üllői útra a Szentkirályi utca vonalától, az Andrássy útra, a Bajcsy Zsilinszky útra, a Budaörsi útra, a Soroksári útra, valamint a Nagykőrösi útra, a Hegyalja útra, az Alkotás utcára, illetve az M1/M7, valamint az M5-ös autópálya bevezető szakaszaira, továbbá a belvárosi autóbusz- és trolibuszvonalakra, azok megállóhelyeire fókuszáltak.

Az ellenőrzés eredményeként az autóbusz forgalmi sáv szabálytalan használata, valamint az autóbuszforgalmi sávban történő szabálytalan rakodás miatt 59 alkalommal intézkedtek a rendőrök, ebből:

  • 53 fő esetében 555 000 Ft helyszíni bírság került kiszabásra az autóbuszforgalmi sávban a jogosulatlan közlekedés, valamint az autóbuszmegállóhely-öbölben várakozások miatt,
  • 6 fő esetében szabálysértési feljelentés történt.

Az akció során a BKK tájékoztatta a BRFK Közlekedésrendészet, illetve a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetőit az M3 metróvonal felújításának január 23-án bevezetendő ütemváltásáról. A forgalomtechnikai tervek áttekintését követően az egyeztetésben érintett felek feltárták és elemezték az új forgalmi rend bevezetésének kritikus pontjait, megegyeztek a BKK feladatairól és a hatóságok segítségnyújtási módjairól.

Legfrissebbek