Erdőben bringázni jó

2022.06.23. 16:23

Felújítja erdei kerékpárútjait a Pilisi Parkerdő.

Megkezdődött a Pilis Bike kerékpáros úthálózat 45 kilométeres szakaszának felújítása, a négy hónapig tartó munkálatok alatt egyes útvonalakat lezárnak az erdei kerékpárosok elől. A társaság szóvivője, Mészáros Péter tájékoztatása szerint a beruházás költsége meghaladja az egymilliárd forintot. Az útszakaszok nagy része új aszfalt-, illetve zúzottköves burkolatot kap, valamint számos helyen újjáépítik a több helyen alámosott, megcsúszott útpálya vízelvezetését, megerősítik az útalapot és a földműveket.

Emiatt az erdei kerékpárutakon 2022 nyarán és kora őszén a felújítás időtartama alatt szakaszos lezárások várhatók. Ezekről a Pilisi Parkerdő az aktuális helyzetnek megfelelően tájékoztatja a kerékpárosokat.  A felújítások természetvédelmi, nemzeti parki, Natura 2000-, illetve helyi védettségű területet érintenek. A munkálatok során nem vágnak ki fákat és a védett növények élőhelyét nem háborítják.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. Ez a Pilis Bike hálózat, amelyet évente több tízezren használnak, és útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. A hálózat gerincét a ’70-es, ’80-asévekben épült aszfalt burkolatú erdei utak alkotják, amelyek állapota mára – a folyamatos karbantartás ellenére – jelentősen leromlott, biztonságos kerékpáros közlekedésre belátható időn belül alkalmatlanná válhatnak, ez indokolja a felújítást.

 

Obb 30ev

Legfrissebbek