Ellenőrzés 80 helyszínen

2022.06.11. 09:26

Egy nap alatt 80 vasúti átjáróban ellenőrizte a forgalmat a rendőrség.

A rendőrség a célzott ellenőrzéseket 80 helyszínen tartott. Az ellenőrzések során a vasúti átjáróra vonatkozó kresz szabályok megszegése miatt több mint 30 esetben kellett a rendőröknek intézkedni. A legjellemzőbb szabályszegés a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére történő áthaladás volt, de emellett egyéb jogsértések is előfordultak: vasúti átjáró előtti megállási kötelezettségre, vasúti átjárón való folyamatos áthaladásra vonatkozó szabályok megszegése, „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása és vasúti átjáróban szabálytalan előzés.

A rendőrség az ellenőrzésekkel a MÁV június 9, csütörtökre szervezett, a vasúti átjárók biztonságának növelését célzó akcióját támogatta. A MÁV munkatársai a vasúti átjárók közvetlen közelében szórólapokkal és élőszóval hívták fel a figyelmet a körültekintés nélküli áthaladás kockázatára, illetve arra, hogyan kell megközelíteni a vasúti átjárókat és milyen szabályokat kell betartaniuk a biztonságos áthaladás érdekében mind a gyalogosok, mind pedig a járművezetők szemszögéből.

Az ellenőrzések során a támogató rendőri jelenlét célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért. A rendőrség az akcióban az ellenőrzések során civil jellegű szolgálati autókat és drónokat is bevetett. A vasúti átjárókban történő szabályszerű és biztonságos közlekedés ellenőrzésére a jövőben külön figyelmet fordít a rendőrség, például a kiemelten balesetveszélyes átjárókban rendszeressé teszik a MÁV-val közös, célzott ellenőrzéseket.

 

Obb 30ev

Legfrissebbek