Elkezdődött a mobilitás hete

2021.09.16. 08:45

Huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között, amelynek célja a fenntartható közlekedési formák népszerűsítése.

Mint az elmúlt években, 2021-ben is szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. A kezdeményezéshez szinte valamennyi európai város és nagyváros – köztük a Karta aláírásával Budapest is – csatlakozott azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a környezetkímélő közlekedési eszközöket.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét keretében ezen a hétvégén 2021-ben utoljára nyitja meg a pesti alsó rakpartot a gyalogosok és a mikromobilitási közlekedési eszközöket használók előtt. Szombaton és vasárnap Lánchíd-történeti kiállítás látható a Jane Haining rakparton, illetve a Városháza parkban szeptember 17. és október 8. között.

További programként a Károly körúton villamoskiállítás várja az érdeklődőket, ahol a főváros legidősebb és legfiatalabb villamosait ismerhetik meg. A Városháza park ad otthont az Európai Mobilitási Hét záróakkordjaként az Autómentes Napnak (szeptember 22.), amikor a BKK bringás reggelit szervez az iskolába, munkahelyre kerekezőknek. A közlekedési vállalat emellett számos szakmai programmal is készül az Európai Mobilitási Hét során.

Legfrissebbek